Varjas Judit, a tapolcai Halas Lépcső alkotója most Sümegen tette le a névjegyét. A „Sümegi Szuper Lépcső” amellett, hogy dúskál a várostörténeti jelképekben, Szuper Gyula helyi műszerész, kerékpárjavító mester előtt tiszteleg.

Egy várostörténeti mese elevenedik meg Varjas Judit, azaz Varjas Art új alkotásában. A tapolcai Halas Lépcső alkotója ezúttal egy sümegi lépcsőt (és annak környezetét) varázsolta színesre, miközben azt teletűzdelte a város jellegzetes motívumaival

Ramassetter Vince kékfestő motívumai (a kék-sárga indák) mellett szerepel például Simon István A sümegi vadgesztenyék című verséből egy részlet, de Kisfaludy Sándor költő kedvenc növénye, az aranyeső, valamint múzsájának, Szegedy Rózának kedvenc virágai, a liliom és a rózsa is szerepelnek a sümegi street arton.

A sümegi Püspöki Palota főbejáratának különleges díszét, a kapu felett lévő, erkélyt tartó egyik Atlasz-szobrot is megfestette Judit. Az alakot vadszőlő levelek ölelik körbe, lábához pedig a Püspöki Palotában található barokk virágcsokorból kerültek részletek.

A lépcső a Sümegi Szuper Lépcső nevet kapta, melynek névadója Szuper Gyula, a lépcső mögött egykor működő műhely (ma B terv nevű étterem) dolgozója volt. Ahogyan Judit fogalmazott, kék kötényében nap mint nap szorgosan szerelte a bicikliket.

A lépcső 23 nap alatt készült el, az alkotó munkáját ez idő alatt nyomon követhettük Facebook-oldalán, lelkes támogatói pedig mindig meglepték valamilyen kedvességgel.
 
A motívumok bemutatása nem teljes, keressétek fel a lépcsőt további részletek elemzéséhez!

A Sümegi Szuper Lépcső megalkotását Németh Szabolcs sümegi lakos kedvezményezte és koordinálta.

Címkék

Elérhetőségek

Sümegi Szuper Lépcső 8330 Sümeg, Kossuth Lajos utca 6. Facebook-oldal