Keresés EN

látnivalók & kultúra

Világhírű gyűjteménnyel nyit tavasszal Balatonfüred új kiállítótere

Számos épület megújul és új, modern és kortárs műveket bemutató kiállítótér nyílik Balatonfüred reformkori városrészében 2023 májusáig, a Vaszary Galériában pedig három jelentős kiállítást is láthatunk majd. Maurer Dóra és Bak Imre életmű-kiállítása mellett tárlat nyílik a balatonboglári kápolnaműteremről is, amelyet 50 éve zártak be a hatóságok.

Megújulnak a Blaha utca 3-5. szám alatti épületek, itt tavasszal új kiállítótér, a Modern Műtár (MoMű), nyílik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként, adta hírül az MTI. A tárlatot Nemes Judit képzőművész és Szöllősi-Nagy András egyetemi tanár több ezer darabos gyűjteményéből rendezik be. Az új kiállítóteremben főként Franciaországban alkotó magyar művészek festményei, szobrai, tusrajzai, fotói láthatók majd.

A Vaszary Galériában nemzetközileg elismert alkotók kiállításai várják majd az érdeklődőket. Mauer Dóra és Bak Imre festőművészek – az új avantgárd képviselőnek – tárlata januárban nyílik, májusban pedig a Balatonboglár 50 címet viselő kiállítás startol, amely annak állít emléket, hogy ötven éve a hatóságok bezárták Galántai György szobrászművész kápolnaműtermét, mely a neoavantgárd központjának számított.

Bejelentették azt is, hogy elkészült a Huray villák renovációja, fejlesztések zajlanak a Vaszary-villa kertjében, a Jókai Emlékházban és a Kerektemplomban is, számolt be a Balatonfüred.hu. Zajlik a konferenciaközpont építése is a Huray utcában.

Cimkék

Hasonló tartalmak

5 kedvenc ékszerészünk, akik hordhatóvá teszik a Balatont

?>

Ebben a cikkben 5 olyan, balatoni kötődésű ékszerészt gyűjtöttünk össze, akiknek a termékeivel nem lehet mellélőni!

Mutatjuk a 2024-es Balaton Sound első fellépőit

?>

Bejelentették a 2024-es Balaton Sound első fellépőit.

Borkóstolókkal és téli wellness-élménnyel vár a Hotel Vinifera Wine & Spa

?>

A Hotel Vinifera Wine & Spa Kreinbacher ambassador elismerést kapott, a közel 400 fajtából álló borgyűjteményüket kóstolók során fedezhetjük fel.

A jazz, a soul és az elektro-swing sztárjai érkeznek a 2024-es VeszprémFestre

?>

Július 16-20. között Gregory Porter, Toto, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace lép fel a VeszprémFesten.

Neked ajánlott

A