Számos épület megújul és új, modern és kortárs műveket bemutató kiállítótér nyílik Balatonfüred reformkori városrészében 2023 májusáig, a Vaszary Galériában pedig három jelentős kiállítást is láthatunk majd. Maurer Dóra és Bak Imre életmű-kiállítása mellett tárlat nyílik a balatonboglári kápolnaműteremről is, amelyet 50 éve zártak be a hatóságok.

Megújulnak a Blaha utca 3-5. szám alatti épületek, itt tavasszal új kiállítótér, a Modern Műtár (MoMű), nyílik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként, adta hírül az MTI. A tárlatot Nemes Judit képzőművész és Szöllősi-Nagy András egyetemi tanár több ezer darabos gyűjteményéből rendezik be. Az új kiállítóteremben főként Franciaországban alkotó magyar művészek festményei, szobrai, tusrajzai, fotói láthatók majd.

A Vaszary Galériában nemzetközileg elismert alkotók kiállításai várják majd az érdeklődőket. Mauer Dóra és Bak Imre festőművészek – az új avantgárd képviselőnek – tárlata januárban nyílik, májusban pedig a Balatonboglár 50 címet viselő kiállítás startol, amely annak állít emléket, hogy ötven éve a hatóságok bezárták Galántai György szobrászművész kápolnaműtermét, mely a neoavantgárd központjának számított.

Bejelentették azt is, hogy elkészült a Huray villák renovációja, fejlesztések zajlanak a Vaszary-villa kertjében, a Jókai Emlékházban és a Kerektemplomban is, számolt be a Balatonfüred.hu. Zajlik a konferenciaközpont építése is a Huray utcában.

Címkék