Bulizz a Tagore sétánynál, vegyél részt egy koncerten egy balatoni romnál, nézz templomi Mozart-hangversenyt, vagy lazulj egy borászat teraszán zenei kíséret mellett! Összegyűjtöttük, hogy a következő időszakban milyen ingyenes koncertek lesznek a tó környékén, a válogatásban van koncertsorozat és egyszeri, különleges alkalomra szóló program is.

Zsinagógakoncertek, kővágóörsi zsinagóga – augusztus 11–12.

A romkoncertek fénykorukat élik, augusztusban 11-12. között a kővágóörsi zsinagógánál (pontos cím: 8254 Kővágóörs, Dózsa György u. 4.) is részünk lehet különböző zenei élményekben. A koncertek előtt a zsinagógát kis csoportos körbevezetésen is megismerhetitek. 

A fellépők: 

  • Augusztus 11., 20:00 – Rubin Eszter, a Bagel című regény szerzője részletet olvas fel könyvéből
  • Augusztus 11., 20:30 – a Budapesti Fesztiválzenekar kamarazenekarának koncertje 
  • Augusztus 12., 20:00 – a Váczi Eszter Quartet koncertje.
További részletek itt.

Concerto Budapest: Mozart Planet, több helyszínen – augusztus 11–14.

Mozart Planet címmel rendez koncertsorozatot Mozart műveiből a Concerto Budapest zenekar augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon. A koncertsorozat első napján, csütörtökön este fél nyolctól a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel a zenekar, másnap pedig este nyolc órától a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián. Mindkét helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, Klenyán Csaba szólójával az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, melyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn.

További részletek itt 

Tarr Dávid, Tagyon Birtok – augusztus 12.

Gitáros-énekes könnyűzenei átiratokra, hazai és külföldi dalokból álló koncertre számíthattok a Tagyon Birtokon augusztus 12-én, Tarr Dávid előadásában. Önálló akusztikus műsora mellett az elmúlt 25 évben a zenei élet számos kiválóságának kísérőjeként, nívós partyzenekarok tagjaként és DJ-ként szerepelt már. Augusztus 25-én szintén ő ad koncertet majd a birtokon.
 
További részletek itt

BalatONkoncert, Balatonfüred – augusztus 18–21.

Július óta különböző balatoni települések partjaihoz közel került a vízre néhány napra egy 10×6 méteres színpad. A BalatONkoncert teljesen új koncerthelyszínéről és ingyenes programsorozatáról van szó, mely legközelebb Balatonfüreden (kivételesen sajnos szárazföldön) a Tagore sétánynál tűnik fel augusztus 18-21. között. Ezeken a napokon fellép többek között az Ocho Macho, a Honeybeast, de koncertezik majd Caramel és a Magashegyi Underground is.

További részletek itt 

A Bence kalandjai – 1 Bor 1 Vers, Kisbirtok Kultbázis, Zánka – augusztus 19.

Megzenésített verseket hallgathattok A Bence kalandjai előadásában augusztus 19-én Zánkán, a Kisbirtok Kultbázison. A kortárs versek az 1 Bor 1 Vers projekt keretében megszületett, néhány Szent György-hegyi bor palackját díszítő alkotások, melyek ezen a zánkai eseményen debütálnak.

Az esten a részvétel becsületkasszás, a kóstoló ára pedig 9000 Ft. További részletek itt. 

Tóth Eszter, Nyári Ünnep, Nyári pince, Hegymagas – augusztus 20.

Augusztus 20-ára különleges ünnepi esttel készül a Nyári Pince: a csillagnézős nyári este hangulatát 19:30-tól Tóth Eszter koncertje alapozza meg. Eszter egy a cappella együttes, a Napfonat tagja és a Lanou nevű folkrockzenekar tagja is, szólókoncertjein gyönyörű hangját gitárral, ütőhangszerekkel kíséri. Az esten természetesen gasztronómiai élményekre is számíthattok: tortillába hajtogatott kemencés tarja és túrós rétes is lesz terítéken a finom borok mellett.
 
A koncert ingyenes, további részletek itt 

Prieger Zsolt: Nők, Extázisban, Boldogasszony-templom-rom, Dörgicse – augusztus 28.

A Balaton-felvidéki romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert-sorozata is. A következő alkalmon, augusztus 28-án Prieger Zsolt alkotó női szentek írásaiból összeállított rendhagyó előadással érkezik a kisdörgicsei templomromhoz (Boldogasszony-templom-rom). A koncerten Bakonyi Alexa, Szamosi Zsófia és Magyar Bori is szerepel majd. 

A koncertre jegyet nem kell venni, de a belépés csak egyéni regisztrációval lehetséges. Itt találtok erről részleteket. 

Címkék