Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Balaton

Új balatoni vízparti tervek: Megkezdődött az egyeztetés az önkormányzatokkal

Megkezdődött az egyeztetés az Építési és Közlekedési Minisztérium és a tóparti önkormányzatok között az új balatoni vízparti tervekkel kapcsolatban.

Balaton

10 érdekes tény, amit kevesen tudnak a balatoni kompokról

A révészek régen füstjelekkel kommunikáltak, az első motoros kompot pedig a tó fenekéről kellett kiemelni.

Balaton

Zsákmányszerzés közben videózták le a színpompás jégmadarat

A Kis-Balatonnál is előforduló jégmadárról készült felvétel zsákmányszerzés közben.

balaton

Jégszilánkon csillanó fény – Elkaptuk a befagyott Balaton mögött lebukó nap utolsó sugarait

A téli Balatonra a pezsgő nyár és a színes ősz után halvány csend ereszkedik, azonban aki ad esélyt annak, hogy a zimankós hónapokban felfedezze a tó ezer arcát, az olyan csodákra bukkanhat, mint a jégen táncoló fények földöntúli kavalkádja. Az elmúlt napokban éjszakánként tomboltak a mínuszok, így a Balaton szép lassan elkezdett befagyni, a hullámok megmerevedtek a sziklákon, a sima víztükröt pedig vékony jégpáncél szelte át. A Bélatelepi szabadstrandra érve éppen elkaptuk a horizont mögött vörösen lebukó nap utolsó sugarait.

A Balatonnak egészen lenyűgöző hangulata van télen, az elmúlt napokban éjszakánként tomboltak a mínuszok, így a tó szép lassan elkezdett befagyni, ilyenkor a fények is egészen máshogy törnek meg a jégpáncél felszínén. A balatoni naplementéknek megvan a semmihez sem fogható bájuk, azonban amikor a Badacsony és tanúhegyek panorámájában a jégen elkezdenek táncolni a vörösek, a narancsok, a lilák, a rózsaszínek, a kékek és a sárgák, annak egészen földöntúli hangulata van, szinte ahhoz hasonlítható, amikor megpillantjuk az északi fényt. A szöveg helyett, azonban beszéljenek magukért a képek, melyek az izzó vöröstől a finom pasztellekig kísértek minket Fonyódon, a Bélatelepi strandon.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Balaton

Különleges, fekete csőrű hattyúk tűntek fel a Kis-Balatonnál

A hazánkban ritka kóborló fajnak számító kis hattyú három példányát figyeltek meg a Kis-Balatonnál.

Balaton

Hangtalan monstrum, amin luxus az utazás – Kipróbáltuk az új balatoni kompot

Egy hideg, szeles januári napon próbáltuk ki, milyen az egyik új balatoni komp, a Tihany fedélzetén utazni. Csendes, panorámás élményben volt részünk, és még a kapitányfülkébe is bejutottunk.

Balaton

Végtelen jégtáblák – Videón a fagyos Balaton

A Balatonban megjelenő vékony jégréteg a napokban elkezdett torlódni, így létrehozva a látványos jégtáblák tömegét. Videó a déli partról.

Neked ajánlott

A