Egy új épületbejárós programmal és a városi lépcsők színesítésével teszik még vonzóbb úti céllá Balatonalmádit.

Balatonalmádiban is megszervezik a budapesti Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Tájtéka című projektjét, a Nyitott házak hétvégéjén lakóházakat és középületeket nyitnak meg a látogatók előtt, így olyan házakba is be lehet majd jutni, amelyeket eddig csak kívülről csodálhattunk.

Az esemény a KÉK 2011 óta minden évben megrendezett Budapest 100 nevű programjának adaptációja a Balaton-felvidéken. A szervezők a helyi közösségeket bevonva választják ki a helyszíneket, találják ki és valósítják meg a programokat, melyet szeptember egyik hétvégéjére várhatunk.

Balatonalmádi különleges épületeiről ebben a cikkünkben írtunk korábban. 

Színes lépcsőket Balatonalmádiba is!

Egy másik, most aktuális projektje a városnak, hogy a közterületi lépcsők színes műalkotásokká váljanak. Erre a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület írt ki pályázatot, melyre február 28-ig lehet jelentkezni. A városképbe illeszkedő, pozitív üzenet hordozó alkotásokat várnak a város 9 különböző lépcsőjére. A pályázat további részleteiről itt olvashattok.

Legutóbb Sümegen készült lépcsőre várostörténeti alkotás, de nemrég újult meg sokak kedvence, a tapolcai Halas Lépcső is.

Mindkét projekt a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. 
 

Forrás: Veol, Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület

Címkék