Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

A szurdoktúrától a családi bújócskázásig: a Balatonnál is kedvezményes programokat kínál a Barlangok hónapja

Márciusban felszín alatti túrákra csábítanak a hazai nemzeti parkok. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is számos programmal készül, a sétálós, családbarát programoktól a geotúrákon át csúszós-mászós, extrém kalandokig számos földalatti élményre benevezhetünk kedvezményesen. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbakat.

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár a Barlangoljunk! programsorozat keretében Magyarország 5 „barlangos” nemzeti parkja márciusban. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is számos programmal készül, túrák keretében vagy önálló programként  hétköznapokon is lehetőséget biztosítanak a barlangok világának bemutatására, a sétálós, családbarát programoktól a csúszós-mászós, extrém kalandokig. 

A Lóczy-barlangot például a Koloska-völgyet és a Jókai kilátót is érintő geotúra keretében fedezhetitek fel a hónap során több alkalommal, a legkisebb barlangászokat pedig csoportos foglalkozásokkal és barlangi sétával várják.  

Vezetett túra keretében ismerhetitek meg március 4-én a Cuha-szurdok kevésbé ismert barlangjait – a Kőpince, a Remete- és a Zsivány-barlangot. Ezt a kirándulást gyakorlott természetjáróknak ajánlják. 

 

A szentgáli Tűzköves-hegy barlangjához és bányaudvaraihoz is szervez kirándulást március 11-én a nemzeti park, és egy 13 km hosszú szurdokjárásra is benevezhettek: az Ördögárok-túra (március 15.) a Csesznek közelében található kanyonszerű árkokon vezet végig, csúcspontja pedig a Sürü-hegyi Ördög-likba való bebújás lesz.

Kedvezményes árú alaptúrával  – 2 órás, 400 méter hosszú, gyerekek számára is teljesíthető túrával  – vár a balatoneredicsi Csodabogyós-barlang március 25-én, ahol sisakban, overállban, néha kúszva-mászva kapunk betekintést a barlangászok hétköznapjaiba.

Ugyanezen a napon, a fenyőfői barlangi túrán pedig a család minden tagja kipróbálhatja, milyen a Hódos-éri-barlang ementáli sajtra emlékeztető járataiban zseblámpával bújócskázni.

A túrákra előzetes bejelentkezés szükséges. Itt találtok további információt a programokról.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Neked ajánlott

A