A 32. Művészetek Völgye idén is igazi művészeti Mekka lesz, ahol mintegy 2200 program vár rátok július 21. és 30. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvaraiban. A koncertek mellett színházi és táncelőadásokat nézhettek meg, irodalmi programokon, beszélgetéseken, workshopokon, jógán és biciklitúrán vehettek részt, vagy elmerülhettek a kézműves vásár forgatagában. Idén ünnepli 10. születésnapját a We Love Balaton, és ez alkalomból Kőrösi Tamás, az oldal állandó fotósának analóg képeiből készült pop-up kiállítást láthattok Kapolcson, a FIÓK Udvarban.

Panoráma Színpadra olyan fellépők érkeznek, mint a Quimby, a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir., Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a Hiperkarma, a Margaret Island és a Vad Fruttik, a Csík zenekar, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, és izgalmas, „Völgy Special” show-val készül a 20 éves Punnany Massif.  

Analóg fotókiállítással ünnepel a We Love Balaton

Idén ünnepli 10. születésnapját a We Love Balaton, és ennek örömére kiállítás-sorozattal és számos meglepetéssel készül a szerkesztőség. Kapolcson, a FIÓK Udvarban Kőrösi Tamás, az oldal állandó fotósának analóg képeiből készült pop-up kiállítást láthattok. A szerkesztőség balatoni útjai során ugyanis rendszeresen előkerül az analóg kamera a digitális mellett, így amikor ezeken a fotókon köszön vissza a strandok utánozhatatlan nyári hangulata, a Káli-medence zöldellő lankái vagy a tanúhegyek messziről is jól látszó vonulatai, egyértelművé válik, miért is éli ma reneszánszát ez a technika

Új és megújult helyszínek

Az idei Művészetek Völgyében több új, illetve megújult udvarral találkozhattok. Taliándörögd új zenei helyszíne, a Lőtér a Völgy második legnagyobb koncerttere lesz, és olyan fellépőkkel készül, mint a Mörk, Hundred Sins, a 4S Street, a búcsúzó Cloud9+, a Random Trip, a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System és itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red is. A Völgy ikonikus helyszíne, a Kőbánya Udvara Póka Egon előtt tisztelegve a Póka Udvar nevet viseli majd, ahol a The Pontiac, Áron András & The Black Circle Orchestra és az idén 20 éves PASO is fellép. 

Négy év után visszatér Kapolcsra a Néprajzi Múzeum, és egyfajta „múzeumsűrítményt” kínál: ízelítőt ad az aktuális, színes időszaki kiállításokból és a múzeumban felhalmozott tudáskészletből. A Közlekedési Múzeum egy különleges retró busszal érkezik a fesztiválra, amely egyben koncerthelyszín is lesz. Szintén visszatérő régi-új helyszín lesz a MókusKert Udvar, ahol élőzenei podcastok, PajtaSzínház, jammelések és természetesen koncertek lesznek.

A mindig teltházzal működő taliándörögdi Színház Színpad mellett mostantól a Színház Színpad Templom is várja a színházrajongókat, és szintén Taliándörögdön mutatkozik be az Egyetemi Udvart, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak és tanárainak együttműködésével jött létre, és zenei és táncos workshopokkal, interaktív előadásokkal várja a völgylakókat.  

A Harcsa Veronika Udvar új helyszínen, a természethez még közelebb, a Malompartra csalogatja a fesztiválozókat olyan előadókkal, mint az Analog Balaton, a Jazzbois, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó. Saját udvarral jelentkezik a Magyar Jazz Szövetség is a, Családi Kultúrtér pedig a patak partján vár bábelőadásokkal, zenés mesékkel, kézműves foglalkozásokkal, játéksarokkal. (A gyermekeknek szóló programokat összegyűjtve a Gyermekvölgy név alatt találjátok, ezek kedvezményes jeggyel látogathatók.)

Színház és irodalom

A Kaláka Versudvarból az idén sem hiányzik majd a Lackfi János vezette Zenés Versimprók és Versműhelyek című program, de lesznek világzenei és népzenei koncertek, illetve gyerekműsorok is. A Vecsei H. Miklós által vezetett vigántpetendi POKET Udvarban rengeteg kvíz, beszélgetés, koncert és alkotó workshop várja a fesztiválozókat, és minden nap hallhattok egy dalpremiert is. A házigazda megkeresésére ugyanis a felkért előadók  – Szakács Gergő, Noémo, a Blahalouisiana és Barabás Lőrinc  –  megzenésítettek egy-egy Csoóri Sándor verset.

A teljes programkínálatot és a kedvezményes jegyeket itt találjátok. Ha szeretnétek egy kis inspirációt gyűjteni, hogy megtaláljátok a nektek való programokat, kattintsatok a Völgy programajánlójára!

Címkék