Új kortárs szobrok költöztek Köveskálra, ismét megnyílt a Káli Art-park.

Harmadik alkalommal hirdették ki a köveskáli Káli Art Inn által szervezett szobrászati pályázat nyertesét és nyitották meg a szabadtéri Káli Art-parkot, írják sajtóközleményükben a május 15-ei megnyitóról.

A négycsillagos hotel 2020-ban alakította ki először kertjében a művészeti parkot. Azóta minden évben kiírják a pályázatot szobrászművészek részére, vele együtt a szobrok is lecserélődnek. Idén az egymillió forintos díjazással járó elismerését Körei Sándor fiatal szobrászművész kapta meg.

A szakmai zsűri által kiválasztott legjobbnak ítélt 15 pályamű már látogatható Köveskálon. A pályaműveket az hazai kortárs kiemelkedő szakértői bírálták: Petrányi Zsolt művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria jelenkori gyűjteményének vezetője, Szabó Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész, egyetemi docens, Topor Tünde, művészettörténész, az Artmagazin főszerkesztője, Tóth Pál Sándor art consultant és gyűjteménykezelő, Enzsöly Kinga képzőművész, korábbi nyertes, Molnár Júlia a Káli Art Inn, Héjja Róbert pedig a Káli-medence Turisztikai Egyesület részéről.

A tulajdonosok célja, hogy a pályázat legalább tíz éven keresztüli megismétlésével folyamatos bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosítson kortárs szobrászművészek részére. A Káli Art-parkban tárlatvezetést, gyűjtői vizitet, kortárs tánc-performanszt, irodalmi sétát és pikniket is szerveznek hamarosan.

A kiállítás ingyenesen látogatható 2023 október végéig, minden nap reggel 10 és 17 óra között.

Címkék