Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

Barlangtúra és séta egy ősrégi vulkánon – Programok a Nemzeti Parkok Hetén a Balatonnál

Az idén is kedvezményes jegyekkel, izgalmas túrákkal és programokkal készül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Magyar Nemzeti Parkok Hetén, egészen június 4-ig.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében egész héten, egészen június 4-ig változatos programok és kedvezmények várják az érdeklődőket. 

Május 31-én a felnőttek kedvezményes jeggyel, 1300 forintért látogathatják a balatonfüredi Lóczy-barlangot.  A Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosról elnevezett, 1882-ben feltárt barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató, vékony réteges mészkőfalak jellemzik. A barlang 2021-ben megújult: beltéri és szabadtéri kiállítással is várják a látogatókat.

Június 1-én a 338 méter magas, 2022 márciusára megújult egyedülálló képződményt, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet nézhetik meg kedvezményesen, 1500 forintért a túrázók (Ez a felnőtt belépő ára.) A Hegyestű emlékezetes megjelenésű bazaltoszlopai egy ősrégi vulkánkürtő sziluettjét idézik, a csúcsról pedig pazar kilátás nyílik.

Június 2-án 10 órától Csopakra, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Székházának parkjába (Kossuth u. 16.) várják a fiatal természetbarátokat a Természetismereti játékok nevű programra, ahol a gyerekek a nemzeti park állatvilágával ismerkedhetnek. (Az ingyenes programon 6 évnél idősebb gyerekek vehetnek részt, jelentkezni előző nap 16 óráig lehet itt.)  

Június 3-án 9 órától a Magyar Pásztorkutyás Hétvége keretében nézhettek meg egy izgalmas bemutatót a Salföldi Majorban. Itt egy működő gazdaság életébe is betekintést nyerhettek, és őshonos magyar háziállatfajtákat  rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürke marhát, baromfit, pásztorkutyákat és lovakat is láthattok. Belépőjegy váltása mellett a program térítésmentes. (A jegyekről itt találtok információt).

Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legizgalmasabb föld alatti helyszíne sem marad ki: június 4-én a balatonedericsi Csodabogyós-barlang kb. 400 méteres, 1,5-2 órás alaptúráját kedvezményesen, 7500 Ft-ért teljesíthetitek. A részleteket, a jelentkezéssel és a barlangtúrával kapcsolatos tudnivalókat itt olvashatjátok el

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Neked ajánlott

A