Keresés EN

Aktív

Barlangtúra és séta egy ősrégi vulkánon – Programok a Nemzeti Parkok Hetén a Balatonnál

Az idén is kedvezményes jegyekkel, izgalmas túrákkal és programokkal készül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Magyar Nemzeti Parkok Hetén, egészen június 4-ig.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében egész héten, egészen június 4-ig változatos programok és kedvezmények várják az érdeklődőket. 

Május 31-én a felnőttek kedvezményes jeggyel, 1300 forintért látogathatják a balatonfüredi Lóczy-barlangot.  A Balaton világhírű kutatójáról, id. Lóczy Lajosról elnevezett, 1882-ben feltárt barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató, vékony réteges mészkőfalak jellemzik. A barlang 2021-ben megújult: beltéri és szabadtéri kiállítással is várják a látogatókat.

Június 1-én a 338 méter magas, 2022 márciusára megújult egyedülálló képződményt, a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyet nézhetik meg kedvezményesen, 1500 forintért a túrázók (Ez a felnőtt belépő ára.) A Hegyestű emlékezetes megjelenésű bazaltoszlopai egy ősrégi vulkánkürtő sziluettjét idézik, a csúcsról pedig pazar kilátás nyílik.

Június 2-án 10 órától Csopakra, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Székházának parkjába (Kossuth u. 16.) várják a fiatal természetbarátokat a Természetismereti játékok nevű programra, ahol a gyerekek a nemzeti park állatvilágával ismerkedhetnek. (Az ingyenes programon 6 évnél idősebb gyerekek vehetnek részt, jelentkezni előző nap 16 óráig lehet itt.)  

Június 3-án 9 órától a Magyar Pásztorkutyás Hétvége keretében nézhettek meg egy izgalmas bemutatót a Salföldi Majorban. Itt egy működő gazdaság életébe is betekintést nyerhettek, és őshonos magyar háziállatfajtákat  rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürke marhát, baromfit, pásztorkutyákat és lovakat is láthattok. Belépőjegy váltása mellett a program térítésmentes. (A jegyekről itt találtok információt).

Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legizgalmasabb föld alatti helyszíne sem marad ki: június 4-én a balatonedericsi Csodabogyós-barlang kb. 400 méteres, 1,5-2 órás alaptúráját kedvezményesen, 7500 Ft-ért teljesíthetitek. A részleteket, a jelentkezéssel és a barlangtúrával kapcsolatos tudnivalókat itt olvashatjátok el

Cimkék

Hasonló tartalmak

A brunchtól a korcsolyázásig – Ilyen egy tökéletes téli nap a Balatonon

?>

Az ünnepi készülődés közben vagy után jól jön egy olyan nap, amikor a Balaton látványa segít egy kicsit lelassulni és kisimítani az idegeinket.

Ingyenes jégpálya nyílik Keszthelyen

?>

December 15-én Keszthelyen, a Balaton-parton egy kör alakú, 20 méter átmérőjű, ingyenes jégpálya nyílik.

Így hangolódj az ünnepekre a Balatonnál! – Alternatív adventi kalendárium

?>

Az ünnepi rohanásra az egyik legjobb gyógyír a téli Balaton, ahol színes programokkal és elcsendesedésre hívó helyszínekkel hangolódhatunk.

Advent a Balatonnál – 15 szuper program decemberre

?>

Nyakunkon a december, közeleg a karácsony, és erre a Balaton körüli vendéglátóhelyek is felkészültek.

Neked ajánlott

A