A levendula virágzása már épp elég indok arra, hogy a június 16. és 18. közötti hétvégét a Balaton körül töltsétek! Ha mégsem győzne meg titeket ennyi, vagy más programokat is keresnétek, ajánlunk most néhányat: a La Téne Bagel Partyjára a budapesti Wömbät érkezik finomságokkal, a Somló Fesztivál éjszakai pincetúráján pedig 25 helyszínen kóstolhatjátok meg a vulkánon készített borokat. Az egész családdal nevezhettek a Trigo közös biciklizésére, és túrázhattok a Haláp vulkánparadicsomában. Érdemes lesz a Kultkikötő programjait is nézegetni, ugyanis a Szabadtéri Színházak Találkozója programsorozat keretein belül az ország több pontjáról érkeznek izgalmas előadások, és Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Dresch Mihály közös koncertjén is részt vehettek.

Június 16., péntek

Valami sós 1.0 – Bagel Party, La Téne

A nyári eseménysorozat első állomásán a La Téne-ben vehettek részt: június 16-án és 17-én a Wömbät hozza el Budapestről Badacsonyra a legjobb bageleket. Lesz cubano bagel és áfonya-camembert-es verzió is, amik mellé kézműves sörök, gyöngyözőbor és gyümölcsfröccsök közül választhattok kísérőt.

További infókat itt találtok. 

Somló Fesztivál – Éjszakai Pincetúra 2023

A somlói borok világában merülhettek el június 16-án és 17-én, az idei Somló Fesztiválon. 25 helyszínen kóstolhatjátok meg a vulkánon készített borokat, és lehetőség lesz a mögöttük álló borászokkal is beszélgetni. Éjszakai pincetúrán is részt vehettek, és csatlakozhattok az ország legnagyobb koccintásához,  június 17-én, éjjel 11 órától pedig fényanimációval kel életre a Somló öreg hegye. A családosokra is gondoltak a szervezők a gyerekprogrammal, az eseményen részt vevők pedig a jegy megvásárlásával ingyenesen vehetik igénybe a Somló Körjárat nevű kisvonatot.

További infókat itt találtok. 

Június 17., szombat

II. Trigo Bringázzunk Egyet!

Trigo a futóversenyei mellett június 17-én és 18-án bringás kerülést szervez a Balaton körül. Az esemény célja nem a teljesítmény, hanem a hangulat és a közös mozgás: a reggelt egy ajándék kávéval indíthatjátok, és az útvonal során 11 gasztroponton várnak különböző kedvezményekkel, hogy betérjetek egy kis pihenőre és feltöltődésre.

Ezt a versenyt saját ízlésetek szerint alakíthatjátok: részt vehettek a közös rajton, de külön is vagy családdal is indulhattok – a lényeg, hogy az ünneplés nem marad el, hiszen az estét közös koccintással és koncerttel zárhatjátok az Örvényes Beachen.

További infókat itt találtok.

XIX. Levendula Hetek, Tihany

A 19. alkalommal megrendezésre kerülő Levendula Hetek azt szeretné megmutatni az érdeklődőknek, hogy mitől is olyan különleges ez a növény. Így a levendulamező látványán túl a gasztronómiai felhasználásra is nagy hangsúlyt fektetnek a június 17. és július 2. közötti rendezvényen, bevonva a tihanyi éttermeket, vállalkozásokat is. Ez idő alatt koncertek, kiállítások, színházi előadások teszik kulturális élménnyé az eseményt, családi programokra is számíthattok, és túrázni is elmehettek.

További infókat itt találtok. 

Szabadtéri Színházak Találkozója

Városmajori Szabadtéri Színpad, Kőszegi Várszínház, Szegedi Szabadtéri Játékok, Szentendrei Teátrum – ez csupán néhány név azoknak a sorából, akiket június 17. és 25. között a Szabadtéri Színházak Találkozóján köszönthettek, a Kultkikötő alsóörsi és balatonboglári helyszínein. A Csere-hegy sziklafalába vájt nézőtérről olyan előadások lesznek láthatóak többek között, mint a Macskadémon, a Tenyérvonalak – Faludy XX. százada, a Meseautó, a boglári játszóhelyen pedig a Furcsa pár, a De mi lett a nővel?, a Boribon nyaral darabokat tekinthetitek meg. 

További infókat itt találtok. 

SéTapolca – Sétafesztivál a Tapolcai-medencében

Hogyan alakították a Balaton-felvidéki tájat a természet erői? Hogyan formálta a kultúrtájat az ember? Tapolcát és környékét ismerhetitek meg alaposabban a június 17-én és 18-án megszervezésre kerülő sétafesztiválon.

A különböző programok között szerepel Szent György-hegyi csúcstúra, Diszeli Értéktúra és több helytörténeti séta is. Felfedezhetitek a környék szőlő- és bortörténetét és az egykor virágzó bányászat emlékeit, és betekintést nyerhettek Tapolca karakteres építészetébe is.

További infókat itt találtok. 

Be Massive Horizon Party, Badacsony

A tánc, a gyönyörű panoráma és az elektronika elegyedését ötvöző, a Be Massive által szervezett Horizon-sorozat korábban jó pár alkalommal villantott, többek között egy debreceni víztoronyban, aztán több helyszínen a Dunakanyarban, a Festetics-kastély udvarán és az Eiffel téren, a Kőröshegyi Levendulásban, a tatai várban.

Június 17-én a badacsonyi frissTeraszra települ a csapat, ahol egy újabb szuper bulival várnak. 18 órától kezdődően Metha, Nick Behrmann, Lenny Lenoks, Smilo és Abertura fog a talpalávalóról gondoskodni, a táj szépsége már csak ráadás lesz!

További infókat itt találtok. 

Június 18., vasárnap

Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Dresch Mihály: Lámpafény

Az Európa-szerte elismert zenészpáros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együttműködésa Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen töltött éveikig nyúlik vissza. Akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legutóbbi két lemezüket kvartettben rögzítették, két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó felállás.

Lámpafény című előadáson Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ismert 20. századi magyar költők kevésbé ismert verseit adják elő, a vendég Dresch Mihály lesz. A verseket Harcsa Veronika válogatta és zenésítette meg, a hangszerelésben közreműködtek együttesének tagjai is. Az előadáson felcsendülnek majd József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kassák Lajos és Karinthy Frigyes költeményei is.

További infókat itt találtok. 

A Haláp felfedezése

Kerékpáron vagy gyalogosan is nevezhettek A Haláp vulkánparadicsomának felfedezése nevű túrára, amelyet a SéTapolca - Sétafesztivál keretein belül szerveznek meg. 9 órakor a biciklitúra veszi kezdetét, de ha csak a vulkántúrára vagytok kíváncsiak, elég 10-re érkezni a találkozóhelyre, a Tapolcai-tavasbarlang elé. Az előbbi 10 km, utóbbi 4-5 km hosszú.

További infókat itt találtok. 
 

Ha további programokat böngésznétek, ide kattintsatok!

Címkék