10 éves lett a We Love Balaton, ezért idén amellett, hogy iránytűt adunk a balatoni nyaraláshoz és beszámolunk a legfontosabb történésekről, szuper programokkal is várunk titeket. Egyre forróbb téma, hogy a balatoni retró, a régi nyarak nosztalgiája és a meghatározó közös emlékek hogyan köszönnek vissza napjainkban, és miként viszonyulnak a digitális világunkhoz. Mi is ezt a kérdéskört járjuk körül Analógia címre keresztelt kiállításunkon, ahol oldalunk állandó fotósának, Körősi Tamásnak a Balatonnál készült, analóg képeiből láthattok válogatást. A kiállítássorozat első állomása a veszprémi KUNSZT volt, ahol július 20-ig lehet megnézni a fotókat, majd július 21. és 30. között a Művészetek Völgyébe, a Fiók Udvarba költöznek a képek. Itt a fesztivál első napjaiban a fotók alkotója és a szerkesztőség tagjai is várnak titeket, hogy kötetlenül beszélgessünk mindenről, ami Balaton!

Milyen lehetett a '70-es és a '80-as években a Balatonon nyaralni? Miért gondolunk erre az időszakra olyan kellemes nosztalgiával? Ezek a kérdések biztosan felmerülnek bennünk Kőrösi Tamás analóg fényképeit elnézve, melyek nem 30-40 évvel ezelőtt, hanem az elmúlt években készültek a Balaton mellett, 

mintegy időkapszulába zárva a kollektív balatoni emlékeinket. 

mintegy időkapszulába zárva a kollektív balatoni emlékeinket. 

A Művészetek Völgyében is vár titeket a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia c. fotókiállítása!


Ha szeretnétek ti is belecsöppeni az analóg nyarak balatoni világába, akkor ezt július 21. és 30. között megtehetitek a Művészetek Völgyében, ahol Kapolcs központi részén a Fiók Udvar ad helyet a pop-up fotókiállításnak. Az udvar látogatása ráadásul nem karszalagköteles, így teljesen ingyenesen nézhetitek meg a kiállítást, ahol egy laza nyári installációval is várunk majd titeket.

Július 21. és 23. között a képek alkotóját, Kőrösi Tamást és a szerkesztőség tagjait is elcsíphetitek az udvarban, ahol kötetlenül beszélgethettek velünk, a szemfülesek pedig akár tanúi lehetnek egy újabb izgalmas analóg projekt indulásának.

Ha érdeklődtök a kiállítás iránt, jelezzetek vissza a Facebook-eseményünknél, melyet ide kattintva tehettek meg! 

Érzelmek, emlékek, hangulatok, varázslatos balatoni pillanatok

A kiállítás képei a nosztalgiázás mellett arra is sarkallnak, hogy feltegyünk a kérdést, hogy a régi vagy retró hangulatú helyek mellett – melyek még mindig velünk vannak – mennyi változás történt a tó környékén, amiről az elmúlt 10 évben töretlenül tudósít a We Love Balaton, és amiről több tízezernyi digitális fotó készült. 

Éppen ezért kiállításunkon a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadtuk meg.

Éppen ezért kiállításunkon a Balaton jelenlegi arcát és a tó környékét meghatározó nosztalgia kettősségét ragadtuk meg.

Legyünk a retró hívei vagy üdvözöljük tárt karokkal a legújabb helyeket, netán gondoljuk azt, hogy a Balatonnál ugyanúgy van helye a réginek mint az újnak, az biztos, hogy 

a képek erős érzelmeket váltanak ki, régi emlékeket idéznek fel és olyan varázslatos atmoszférát teremtenek, melynek hangulatából nehéz szabadulni.

a képek erős érzelmeket váltanak ki, régi emlékeket idéznek fel és olyan varázslatos atmoszférát teremtenek, melynek hangulatából nehéz szabadulni.

Különleges helyszínen várunk titeket a Művészetek Völgyében

A Művészetek Völgyében a Fiók Udvar ad helyet a kiállításnak. Kapolcson évek óta jelen van a FIÓK, mely egy budapesti alternatív design- és papírbolt, akik elhozzák a Művészetek Völgyébe a balatoni nyarak elengedhetetlen kiegészítőit a vagány napszemüvegektől kezdve a menő kulacsokon át minden olyan eszközig, mely a kreatív alkotást segíti elő. A Fiók Udvarban ráadásul a We Love Balaton és Kőrösi Tamás Analógia c. fotókiállítás mellett az egyik fiókos munkatárs, Gaál Hanna (@szottyosmuzli) kedves illusztrációiból és grafikáiból nyíló pop-up tárlatot is megnézhetitek.

Az Analógia c. kiállítássorozat következő állomása – a veszprémi KUNSZT és a Művészetek Völgye után – augusztus 10. és 13. között Szentgyörgyváron, a Margófeszten kap helyet, ahol a varázslatos zalai helyszínen nézhetitek meg a fotókat egy újabb pop-up tárlat keretei között!

Címkék

Elérhetőségek

Művézetek Völgye - Fiók Udvar 8294 Kapolcs, Kossuth u. 18. Facebook-oldal Weboldal