Keresés EN

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

Aktív

A Balaton-felvidéki tanúhegyekre hivatkozva lefújták egy napelempark építését

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a tájkép megóvására hivatkozva a védelmébe vette a Tapolca melletti területet.

Aktív

7 kerékpáros útvonal tavaszra, ha unod a Balatoni Bringakört

7 útvonalat ajánlunk azoknak, akik már teljesítették a Balatoni Bringakört, vagy csak nyeregbe pattannának az enyhe napokon.

Aktív

A Balatonnál két lombkoronaösvényt is bejárhatunk

A Balatonnál számos kilátóból gyönyörködhetünk a természetben, különböző perspektívából szemlélhetjük a tavat és a tanúhegyeket. Idén nyártól már két olyan kilátót is felkereshetünk, ahol a szokásosnál hosszabb szakaszon barangolhatunk a magasban, mindezt az erdők lombkoronaszintjén. Mutatjuk a Balaton lombkoronaösvényeit.

Lombkorona-kilátó Hévízen

Hévízen, a termáltó véderdejében találjuk a Tavirózsa tanösvényt és lombkorona-kilátót. A 2021-ben elkészült lombkorona-megfigyelő kilátóból 15 méter magasból csodálhatjuk a természetet. 

Maga a Tavirózsa tanösvény – aminek tehát része ez a kilátó – 2,2 km hosszú és felér egy meditatív sétával: a véderdő patakjában tavirózsákat láthattok, a tanösvény táblái a környék élővilágáról mesélnek, az egészet pedig a lombkoronaszint bejárása koronázza meg. 

A tanösvény az Ady Endre utca 2. szám előtti parkoló mellett kezdődik, a kilátó innen néhány száz méterre található. A kilátóba ingyenes a belépés.

Lombkoronaösvény Balatonbogláron

Idén nyártól már a déli parton is bejárhatunk egy lombkoronaösvényt: a balatonboglári Gömbkilátó szomszédságában találjuk a mintegy 500 méter hosszú, 10 méteres magasságban kanyargó ösvényt, ahonnét a Balatont is megcsodálhatjuk

Az itt található információs táblák segítségével megismerhetjük a Balaton és a boglári Várdomb növény- és állatvilágát is. 

A lombkoronaösvény üzemeltetője a Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya, a belépőt náluk lehet megváltani. A felnőtt 490 Ft, gyerek/nyugdíjas 450 Ft (a balatonbogláriak további kedvezményekre jogosultak). 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Variációk balatoni randizásra – Valentin-nap a tónál

Egy tartalmas balatoni nappal, hétvégével február közepén sem lőhettek mellé. Adunk néhány tippet, hova menjetek randizni a tó körül!

Aktív

Télen csobbanni a Balatonban? – Vízparti szaunák a tó körül

Egy panorámás szaunából nézni a téli Balatont igazi testet és lelket is feltöltő program. Mutatjuk, hol van erre lehetőség a szállodákon kívül.

Aktív

7 könnyű balatoni túra a tél végére

Érdemes kihasználni a hétvégén még tartó februári tavaszt, és meghódítani néhány panorámás magaslatot, végigjárni egy tanösvényt.

Neked ajánlott

A