A Balatonnál számos kilátóból gyönyörködhetünk a természetben, különböző perspektívából szemlélhetjük a tavat és a tanúhegyeket. Idén nyártól már két olyan kilátót is felkereshetünk, ahol a szokásosnál hosszabb szakaszon barangolhatunk a magasban, mindezt az erdők lombkoronaszintjén. Mutatjuk a Balaton lombkoronaösvényeit.

Lombkorona-kilátó Hévízen

Hévízen, a termáltó véderdejében találjuk a Tavirózsa tanösvényt és lombkorona-kilátót. A 2021-ben elkészült lombkorona-megfigyelő kilátóból 15 méter magasból csodálhatjuk a természetet. 

Maga a Tavirózsa tanösvény – aminek tehát része ez a kilátó – 2,2 km hosszú és felér egy meditatív sétával: a véderdő patakjában tavirózsákat láthattok, a tanösvény táblái a környék élővilágáról mesélnek, az egészet pedig a lombkoronaszint bejárása koronázza meg. 

A tanösvény az Ady Endre utca 2. szám előtti parkoló mellett kezdődik, a kilátó innen néhány száz méterre található. A kilátóba ingyenes a belépés.

Lombkoronaösvény Balatonbogláron

Idén nyártól már a déli parton is bejárhatunk egy lombkoronaösvényt: a balatonboglári Gömbkilátó szomszédságában találjuk a mintegy 500 méter hosszú, 10 méteres magasságban kanyargó ösvényt, ahonnét a Balatont is megcsodálhatjuk

Az itt található információs táblák segítségével megismerhetjük a Balaton és a boglári Várdomb növény- és állatvilágát is. 

A lombkoronaösvény üzemeltetője a Balatonboglár Kalandpark és Bobpálya, a belépőt náluk lehet megváltani. A felnőtt 490 Ft, gyerek/nyugdíjas 450 Ft (a balatonbogláriak további kedvezményekre jogosultak). 

Címkék