A felszín alatt összeköttetésben álló dombházak a Balaton déli partjától, Zamárditól 7 km-re található Balatonendréd határában emelkednek ki a földből. A természetközeli, energiahatékony házak elvonulásoknak és táboroknak adnak otthont.

A föld- vagy dombházakat tulajdonosuk 1993-ban építtette, és az elsők között voltak a maguk nemében Magyarországon. Az épületeket Grátz Antal, a szerves építészet kiemelkedő művelője tervezte, írja a Sokszínű vidék

A földház nyáron hűvös, télen kellemesen meleg, és igazi természetközeli élményt nyújt. A természetes világításról a dombtetőbe vájt felülvilágító ablakok gondoskodnak. A ház nagyon energiahatékony, okos fűtésrendszerrel rendelkezik. Légkondicionálóra egyáltalán nincs szükség, kánikula idején is 20-22 fok van a helyiségekben. A hőmérsékletet a házat rejtő domb tetején levő fű nagyságával lehet „szabályozni”. A ház szellőzése is természetes úton történik.


A házak alul összeköttetésben állnak, de a különálló épületek, elvonulásra is alkalmasak.

A házak alul összeköttetésben állnak, de a különálló épületek, elvonulásra is alkalmasak.

A 168 négyzetméteres ház  – amit a tulajdonosa jelenleg árul  –  egy galériás nappalival, több hálószobával, egy konyhával, fürdőszobákkal, szaunával, és wifi-s kandallóval rendelkezik, és akár 20 fő elszállásolására is alkalmas. A területen található egy faház is, ahol további vendégek tudnak megszállni, ezenkívül lombkoronasétány, fa játszóvár és egy kaszáló is a birtokhoz tartoznak.  

A galériában a ház belső tereit is megnézhetitek!

Címkék