Keresés EN

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Zánkát már a szabadtéri festményei miatt is érdemes felfedezni

Színes alkotások kerültek a zánkai házfalakra, cikkünkben bemutatjuk a különböző művészek által készült festményeket.

Idén nyáron a zánkai Kisbirtok Kultbázis volt a központja a Színes falu, színes ház elnevezésű – a KULTHÁLÓ VEB 2023 keretében – összművészeti projektnek, ami túlnyúlt a házfalakon, ugyanis hat szabadtéri festmény került a falu különböző pontjaira. 

A Kisbirtok Kultbázis tűzfalára került Káli istennő többek számára ismerős lehet, ugyanis ezt az alkotást bemutattuk már. A festmény Jakócs Dorottya munkája és a Rákóczi út 15. szám alatt található.

Kékfestő motívumokat festett egy magánház homlokzatára Németh Zoltán MNU (a ház szintén a Rákóczi úton, a barkácsbolttal szemben található)

Rókát varázsolt az egykori malomhoz tartozó épület falára – művésznevén – FatHeat. A színes alkotás a Rákóczi út 96. szám alatt található.

A zánkai strand egyik épületére Gyulai Attila készített egy gyerekeket ábrázoló festményt.

Mentha alkotásaival már több veszprémi tűzfalat is megörvendeztetett, Zánkára a Fügekert (Fő utca 30.) kőkerítésére festett kócsagokat és fügéket ábrázoló festményt.

Void alkotása pedig a Lídia borház üzemét (Rákóczi út 112.) díszíti, az alkotáson a tulajdonos bajusza is visszaköszön.

Tipp: őszi programként bejárhatjátok Zánka mind a hat újonnan készült szabadtéri alkotását. Budavári Dóra, a projekt kommunikációs vezetője szerint közben érdemes arra gondolni,, hogy minden kép a művész és a háztulajdonos találkozásából jött létre, tele van számos történettel, többletjelentéssel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Látnivalók & kultúra

Bulinegyedből romhalmaz – Így néz ki most az egykori görög falu

Az egykori komplexumnak ma már csak a romjai láthatók a 71-es úttól északra található dombon. Fotósunk megörökítette a szellemfalu utolsó pillanatait.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Neked ajánlott

A