A veszprémi Gyárkertben látható Hello Wood kreáció, a Közösségek Kertje nyerte a BIG SEE – ahol az élet a kreativitás. Wooden Design Grand Prix díjat.

A Hello Wood Facebook-posztjában osztotta meg a hírt, hogy a Közösségek Kertje nevű installációjuk nyerte meg a BIG SEE - where life is creativity. Wooden Design Grand Prix díjat. 

Gyárkert KultúrPark központi látványeleme a Hello Wood által tervezett és épített Közösségek Kertjeművészeti alkotás az EKF programban részt vevő települések összefogását szimbolizálja 116 különböző, egyedi tervezésű növényládával – mint írják, ezeket később megkapják névadó településeik, hogy emlékül szolgálhassanak az eseménydús EKF-évről.

A Gyárkert KultúrPark 2023. május 5-én nyílt meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat pop-up rendezvényhelyszíneként, azon a közel 2,2 hektáros területen, amely a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött. Négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának adott otthont, a hétköznapokban és novembertől pedig közösségi parkként működik.

A BIG SEE a BIG nevű, délkelet-európai kreatív törekvések számára létrehozott szervezet platformja. Nevében a SEE egyszerre jelenti a látást és a Délkelet-Európa rövidítését. 

Címkék