Keresés EN

Ez is érdekelheti

látnivalók & kultúra

Rangos dizájndíjat kapott a veszprémi Gyárkert installációja

A veszprémi Gyárkertben látható Hello Wood kreáció, a Közösségek Kertje nyerte a BIG SEE – ahol az élet a kreativitás. Wooden Design Grand Prix díjat.

A Hello Wood Facebook-posztjában osztotta meg a hírt, hogy a Közösségek Kertje nevű installációjuk nyerte meg a BIG SEE - where life is creativity. Wooden Design Grand Prix díjat. 

Gyárkert KultúrPark központi látványeleme a Hello Wood által tervezett és épített Közösségek Kertjeművészeti alkotás az EKF programban részt vevő települések összefogását szimbolizálja 116 különböző, egyedi tervezésű növényládával – mint írják, ezeket később megkapják névadó településeik, hogy emlékül szolgálhassanak az eseménydús EKF-évről.

A Gyárkert KultúrPark 2023. május 5-én nyílt meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat pop-up rendezvényhelyszíneként, azon a közel 2,2 hektáros területen, amely a Balaton Bútorgyár korábbi telephelyeként működött. Négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának adott otthont, a hétköznapokban és novembertől pedig közösségi parkként működik.

A BIG SEE a BIG nevű, délkelet-európai kreatív törekvések számára létrehozott szervezet platformja. Nevében a SEE egyszerre jelenti a látást és a Délkelet-Európa rövidítését. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

20 tipp egy szuper balatoni tavaszhoz – Bakancslista

Sorra nyitnak a vendéglátóhelyek, és egy új gasztrokulturális fesztivál csábítja a tóhoz a finom ízek és a rendhagyó programok rajongóit.

Látnivalók & kultúra

Bulinegyedből romhalmaz – Így néz ki most az egykori görög falu

Az egykori komplexumnak ma már csak a romjai láthatók a 71-es úttól északra található dombon. Fotósunk megörökítette a szellemfalu utolsó pillanatait.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Neked ajánlott

A