Keresés EN

Gasztró

Egy csésze teát kapnak azok a gyerekek, akik elajándékoznak mesekönyveikből

December 1–9. között néhány balatoni helyen leadhatunk általunk már nem használt mesekönyveket, az adományért cserébe egy csésze teával kedveskednek.

Az Egy csésze szeretet nevű akcióban résztvevő balatoni helyekre – megadott időszakban – a már nem használt mesekönyveinket vihetjük el, amiért meghívnak egy csésze forró teára. Az így összegyűlt könyveket egy olyan Heves megyei kistelepülésre szállítják majd rászoruló gyerekek számára, ahol nincs se könyvesbolt, se könyvtár.

Az akció központjait – több turisztikai szervezet csatlakozásával – balatoni cukrászdákban, kalandparkokban, szállodákban alakítottak ki, ahol arra is fel szeretnék hívni a családok figyelmét, hogy a Balaton „nem zárt be" a nyári időszak elmúltával, számos program, egész évben nyitva tartó étterem és kávézó is várja az ide látogató turistákat decemberben, fogalmaznak a Nyitott Balaton oldalán található akció leírásában.

Ahol pedig a mesekönyveket várják: 

december 1., 6., 9. – Toyee Kalandpark – #hashtEGG (Siófok)
december 1–9. – Eleven Cukrászat (Balatonkenese)
december 9. – Márton Cukrászda (Balatonlelle)
december 1–9. – Mónisüti (Gyenesdiás)
december 9. – Füred Kapitány bázisa – Hotel Laroba (Alsóörs)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Nem nyit ki többé a kővágóörsi Andriska Pékbisztró

Nem nyit ki újra a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

Gasztró

Márciusban a vadonatúj TASTE BALATON fesztivál robbantja be a szezont a Balatonnál, nem is akárhogyan

Nem is lehetne jobban indítani a szezont, mint március 8. és 17. között a TASTE BALATON gasztrofesztivállal, ahol 26 helyszínen 100 program lesz.

Gasztró

Balatonfüredet is bevették a díjnyertes burgerek – Kipróbáltuk a Grøenk Delit

A faszenes grillen készült ételek, a burgerek és a sztékek vannak a főszerepben, de néhány füstös ízzel megkínált klasszikust is kipróbálhatunk.

Neked ajánlott

A