Nem állítjuk, hogy a piros tojás és a locsolóvers csillaga már leáldozott volna, de az biztos, hogy mindenkinek más elképzelései vannak arról, hogy mivel érdemes a húsvétot ünnepelni. Képviseljétek a hagyományosabb vonalat, vagy legyetek reformerek, egy tavaszi hosszú hétvégét vétek nem jól kihasználni! Jelentsen ez pihenéssel egybekötött falatozást, túrát, sétahajózást vagy kastélylátogatást, a Balaton környéki vendéglátóhelyek készültek alternatívákkal az egész család számára. Ha pedig mégsem akartok lemondani a locsolkodásról, Révfülöpön közös csobbanáson vehettek részt.

Tavaszi szünet a Kalózban – Balatonudvari, Kalóz

Április 6. és 11. között a Kalóz mindennap nyitva tart, és családi programokkal, finom ételekkel és balatoni borokkal várnak titeket a tavaszi szünetben. Szombaton, vasárnap és hétfőn brunchcsal indíthatjátok a napot, a látványkonyhában pedig Pál Sándor séf készíti a Kalóz-mezzéket. Szombaton 18 órától borkóstolón is részt vehettek, a gyerekeket pedig palacsinta- és gofrinap, valamint tojáskeresés várja.

További infókat itt találtok! 

Co Lee, Hundred Sins, Kolibri – Veszprém, Expresszó Klub

Április 7-én 19 órai kezdettel az elmúlt években feltűnt talán legizgalmasabb előadók veszik be az Expresszó színpadát. A rapfenomén Co Lee, a karcos elektronikát punk attitűddel vegyítő Hundred Sins és az alternatív trubadúr Kolibri első hallásra teljesen különböző karakterek, de a zenéhez és a művészetekhez való hozzáállásuk, a határok feszegetése szorosan összeköti őket.

További infókat itt találtok! 

Húsvéti Nyuladalom – Siófok, Fő tér

Siófok Fő terén a Húsvéti Nyuladalom eseményein április 7. és 10. között vehettek részt. Napközben tojásvadászat, táncelőadások és bűvészmutatványok várják a gyerekeket, esténként pedig koncertre számíthattok, többek között a Kiscsillag fellépésével. 9-én reggel pedig akik nem csak eszem-iszommal töltenék a hétvégét, futóversenyre nevezhetnek.

További infókat itt találtok!   

Az óriás tojástól a szalmanyúlig – húsvéti parkok több helyszínen

Ha sétálnátok egyet valamelyik Balaton körüli településen ebéd után vagy két program között, vegyétek az irányt egy tojásfákkal és más szabadtéri alkotásokkal feldíszített parkba: Balatonlellén többek között egy fából faragott nyúlcsalád, Kéthelyen egy szalmanyúl és egy műfűvel bevont Trabant, Tapolcán pedig egy óriás húsvéti tojás és Tojáspark vár titeket.

További infókat itt találtok! 

Húsvét a Festetics-kastélyban – Keszthely

Helikon Kastélymúzeum is izgalmas családi programokkal készül a húsvét jegyében: megnyitja kapuit az északi szárny, vagyis a Velencei tükörterem, báltermek, lakosztályok, és lesznek szakmai vezetések, többek között a Főúri utazások, úti kalandok című kiállításon, a modellvasút-kiállításon és a Madárparkban is. A gyerekeket kincskereső játékok, húsvéti meseóra és bábszínház várja, de részt vehettek lovasbemutatón is április 7. és 10. között.

További infókat itt találtok! 

Szüreteljetek tulipánt a Balatonnál!

Áprilisban már színes virágos mezők uralják a balatoni tájat: tulipánok, nárciszok és jácintok a piros, a rózsaszín, a lila, a sárga ezer árnyalatában virulnak több kertészetben is. A bálványosi Kincsek Völgyében és a szőlősgyöröki TulipGardenben húsvét alatt is szüretelhettek virágot, egy kellemes sétával egybekötve.

További infókat itt találtok!

Helka Sörkert nyitóhétvége – Balatonföldvár, Helka Sörkert

Április második hétvégéjén újra megnyitja kapuit a Helka Sörkert. Ennek örömére három napon át tartó húsvéti programokkal készülnek az egész család számára. Szombaton és vasárnap is koncertre számíthattok, a legkisebbeket pedig kosaras hinta, továbbá kiemelt tematikájú, a Balatonhoz kötődő ismeretterjesztő játékok várják. Az események illeszkednek a Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig nevű programsorozatba, így megéri ezek között is körülnézni.

További infókat itt találtok! 

Húsvéti túra Balatonfüreden és Tihanyban

Ha a húsvéti szabadnapokat mozgással töltenétek, lesz rá lehetőség! Április 9-én Balatonfüred fölött túrázhattok, a Jókai-kilátótól a Koloska-völgyig, a Recsek-hegyi kilátóig. Vasárnap Tihany lesz a célpont, ahol a hajóállomástól indulva megnézhetitek a Barátlakásokat, felkapaszkodhattok a vulkáni kaldera peremére, majd az Óvár-hegy tetejére, és a Külső- és Belső-tó között az Apáti-hegyen álló Őrtorony kilátóhoz.

További infókat itt találtok! 

NefEsh Trio-koncert (IT) – Veszprém, Csermák Antal Zeneiskola

NefEsh Trio zsinagógai dallamokat, szefárd és jemeni énekeket, izraeli táncokat keresztez arab zenei behatásokkal, szufi énekekkel, a tangó és a jazz visszhangjaival éppúgy, ahogyan azok az évszázadok során a zsidók zenéjét is keresztezték. Az Interurban programsorozat keretében szervezett koncertjük több szempontból is különleges lesz Veszprémben: húsvéthétfőn játszanak, ami idén egybeesik a pészah ünnepével, így az alkalom kiemeli az együttes spirituális üzenetét is.

További infókat itt találtok! 

Szálljatok sétahajóra! – több helyszínen

A húsvéti hétvégén a sétahajózás szezonja is elkezdődik. Egy nap négyszer indul útjára a Csongor Balatonfüredről, a Helka Keszthelyről és a Tünde hajó Siófokról. Mindhárom hajó 11, 12:30, 14 és 16 órai időpontokban hagyja el a kikötőjét. A Badacsony hajóra április 8-án szállhattok fel, egyetlen időpontban: 15 órakor. 

További infókat itt találtok. 

Húsvéti csobbanás – Révfülöp

Régi motoros csobbanóknak és bátor kezdőknek is Révfülöpön a helyük április 7-én, ahol egy közös csobbanásra invitálnak a szervezők. A jótékony hideg vizes merülés közösségi élménynek sem utolsó, és utána biztosan jól fog esni a meleg tea és a finomság bármelyik vendéglátóhelyen.

További infókat itt találtok! 

Címkék