Nem nyit ki a 2023 szeptemberétől zárva tartó Andriska Pékbisztró. A hírt a tulajdonosok osztották meg a Facebookon.

A Káli-medencében található pékbisztró 2020-ban nyílt meg egy korábbi pékség helyén. A hely 2023. szeptember 4-én tartott nyitva utoljára, akkor tulajdonosai, Török András és Major Zsófi a Facebookon tudatták a vendégeikkel, hogy egy időre megállnak, hogy pihenjenek, tervezzenek, és formálhassák a további működésüket.

Március 3-án bejelentették, hogy nem folytatják a pékség és kávézó üzemeltetését:

„Amikor a nyári szezon végén úgy döntöttünk, tartunk egy kis szünetet, nem tudtuk, mennyi időt fog igénybe venni az újratervezés, amire egy ideje már készültünk. Mert az elmúlt évek alatt megéltünk rengeteg fontos tapasztalatot, nagyon jót és kevésbé jót, és mi magunk is sokat változtunk, tanultunk. Ahogy az elmúlt hónapokban terveztünk, és közben szép lassan hátraléptünk attól, amit előtte éjjel-nappal csináltunk, elkezdtünk megélni új dolgokat. Becsukódott egy ajtó, és kinyílt egy új világ. Mostanra meghoztuk azt a döntést, hogy itt és most, nem folytatjuk" – írják.

Az Andriska Pékbisztró reggelizőhelyként is működött, és télen is nyitva tartott. Kínálatában kovászos és „vadkovászos”, különféle ízesítésű kenyerek, croissant-ok, kalácsok, kakaós csigák, szendvicsek szerepeltek. A helyről itt írtunk korábban. 

Azt írják még:  "Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad. Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton."

(Borítókép: Heim Alexandra - We Love Balaton)

Címkék