Július 26-28. között először rendezik meg a klasszikus és kortárs alkotásokat felsorakoztató szemlét az Art and Antique és a Budapest Contemporary rendezvények szervezői.

A balatonfüredi kikötőhöz és a Tagore sétányhoz is közel eső Kongresszusi Központban rendezik a Füred Art Weeket – olvasható a rendezvény sajtóközleményében.

A festmények, szobrok, bútorok és ékszerek között egyaránt szerepelnek több tízmillió forint értékű, kivételes alkotások és pénztárcabarát minőségi műtárgyak is. A résztvevő galériák között van az acb Galéria, a BÁV ART, a Bernabo Art Furniture, a LUMAS galéria, a NACO, a Nemes Galéria, a Neo Deco Galéria, a Neves Kor-Társ Galéria, az Opera Antikvitás, a Passage Galéria, a ProArt Frame és a youngart is.

A rendezvény célja a Balatonfüred bekapcsolása a művészeti élet vérkeringésébe. Az alacsony jegyár mindenkinek lehetővé teszi, hogy megtekintse a különleges műtárgyakat, és élvezhesse a szombati tárlatvezetést. A kiállított tárgyak egyben eladók is – tette hozzá Tausz Ádám, a rendezvény főszervezője, aki közel két évtizede szervez művészeti eseményeket.

A belépőjegyek 2000 forintért elérhetők az eseményre.

(Borítókép: Füred Art Week)

Címkék