A Füred Art Weeket először tartják meg július 26–28. között, ahol több tíz-, illetve százmillió forint értékű művészeti szenzációkkal is találkozhatnak a műkedvelők.

Az eseményt az Art and Antique és a Budapest Contemporary szervezői álmodták meg a Balaton partjára azzal a céllal, hogy Balatonfüred is bekapcsolódjon a művészeti életbe – olvasható a sajtótájékoztatóban

A Nemes Galéria Vaszary János 1928-ban készült Lovaglás a Lidón, és Márffy Ödön Lovasok a vízparton című képeivel érkezik a szemlére, amik a balatoni hangulatot idézik. A Pintér Aukciósház Rippl-Rónai József képével csatlakozik az eseményhez, az 1910-es Fürdő nők aktfestményt nézhetitek meg.

Az eddig résztvevő galériákhoz csatlakozott az Equilor Fine Art, a Horizont Galéria, a Pintér Aukciósház, a Random Art Galéria, a Zsdrál Galéria és a WOP Galéria is, így több mint 15 hely gyűjteményének különleges darabjait láthatjátok.

A műgyűjtők mellett azokat is várják rendezvényre, akik nem gyakorlott gyűjtők, de nyitottak a művészeti trendekre és szeretik a különleges, gyönyörű tárgyakat. Az eseményre kapható belépőjegy (2000 Ft) mindenkinek lehetővé teszi, hogy megtekintse a különleges műtárgyakat, és élvezhesse a szombati tárlatvezetést.

(Borítókép: Márffy Ödön - Lovasok a vízparton / Füred Art Week)

Címkék