Az új parkkal Balatonfüred egy hatalmas zöldterületen kínál tökéletes kikapcsolódási pontot mindenkinek. Fotósunk megörökítette a park nyári, vibráló színeit, és a benne rejlő sok lehetőséget.

A júniusban elkészült Brázay parkhoz érkezve egy sétány indul, ami egészen a vízpartig tart. A rendezett füves területen és a park hatalmas fái között mindenki talál magának egy-egy érdekességet. 

A gyerekek egy izgalmas játszóparkban kalandozhatnak, az idősebbeknek fitneszeszközök állnak rendelkezésre ahhoz, hogy átmozgassák magukat. Padok, hinták, és pihenőágyak is segítik a kikapcsolódást, aki pedig a vízpartban gyönyörködne, a stégre is kisétálhat, ahonnan pazar balatoni panoráma tárul elénk.

Wesselényi Miklós szobra is megtalálható itt, amivel a város a reformkor politikusa előtt tiszteleg. Párkányi Raab Péter szobrászművész a jelent is belecsempészte az alkotásba: a híres politikus éppen egy napjaink ruhájába öltözött fiatal nőnek nyújtja a kezét. A kézfogás a jelen és múlt találkozásaként írható le.

Látogassatok el ti is a parkba, előtte pedig pörgessétek át galériánkat!

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék