A kerékpáros maraton szeptember 14-én rajtol Balatonfüredről.

Idén is megrendezik a BalatonFondót, ami a kerékpározás kedvelőit szólítja meg. A szakasz festői környezetét Tihany, Nagyvázsony és Tapolca is garantálja, teljes útlezárás mellett – olvasható a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület hírlevelében.

A kétnapos esemény mindenkit vár, így gyakorlott bringásként, lelkes amatőrként vagy éppen a sportág iránt érdeklődőként is érdemes ellátogatnotok.

A rajtot megelőző napon expót rendeznek, és Valter Attilával is találkozhattok. 

Valter Attila országúti kerékpárversenyző, aki 2020-ban megnyerte a Tour de Hongrie-t, idén pedig a párizsi olimpia 4. helyezettje lett. Az elmúlt hetekben megnyitott biciklis kávézójába testvéroldalunk, a We Love Budapest látogatott el.

Szeptember  14-én, szombaton  8 órakor  a Vitorlás térről rajtol a verseny, amit 68 és 112 kilométeres távokon rendeznek meg. Az első befutók 9.30 órakor és 11 órakor várhatók, őket pedig egy kérdezz-felelek követi Valter Attilával.

A gyerekeknek mindkét nap külön programokkal készülnek, 14-én pedig délelőtt 11 órától a fiatal indulókat is várják különböző korcsoportokban. A legkisebbek nevezése kizárólag a helyszínen, a Horváth Mihály utcai Sport és Konferencia Központban lehetséges.

Részletes programokat a BalatonFondo weboldalán olvashattok, az az útlezárásokról pedig itt tudtok tájékozódni.

(Borítókép: Heim Alexandra - We Love Balaton)

Címkék