Szeptember 29-én nyitott ki utoljára jelenlegi formájában a badacsonyörsi Vánkos.

Búcsúzik a badacsonyörsi Vánkos – olvasható a közösségimédia-bejegyzésekben. Sipos Réka és Petykó István 2022 májusa óta üzemeltette a népszerű, egész évben nyitva tartó helyet.

A Vánkos panzió és a hozzá tartozó bisztró 100 éves, gyönyörűen felújított épületében hedonista reggelik, finom sütik és friss grillételek kaptak helyet a kínálatban. Idén az Év Strandétele verseny befutója vega kategóriában az itt készült Patisszon kukoricahabbal lett.

„Fejlődni és fejleszteni kell”

Jászai Heni, a Vánkos tulajdonosa nem köszön el véglegesen. A gazdasági és egyéb kihívások ellenére úgy érzi, hogy menni kell tovább. Tervei között szerepel a szobák hűtésének megoldása, a sok programlehetőség és a délutánba nyúló reggelik megteremtése. Mint írja, „jó néha visszanézni az indulásra, hogy inspirálódjunk a megújulásban”.

Réka és István nem megy túl messzire, a Gilvesy B-üzemben továbbra is megtalálhatjuk őket. A nemesgulácsi helyen pop-up eseményekkel, vendégséffel, reggelikkel és DJ-s bulikkal várják a vendégeket, de a Taste Balaton és a Gasztrohegy eseményeihez is csatlakoznak – árulták el a We Love Balatonnak.

(Borítókép: Hölvényi Kristóf - We Love Balaton)

Címkék