Keresés

2023. június 30., 09:20

Gasztró

A vegán hely, amit a húsevők is imádnak – Megnéztük az új Veganeeta Home-ot Almádiban

Új helyre költözött, egyben szintet is lépett a Balaton első vegán étterme, a több mint 5 éves Veganeeta Home.

2023. május 31., 12:15

Gasztró

Az idén is keresik a Balaton legjobb strandételét – Már lehet nevezni az Év Strandétele versenyre

9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.

2023. május 12., 11:55

Gasztró

Balatonalmádi vegán étterem készítette Jane Goodall ebédjét

Jane Goodall vegán étrendet követ, ezért a Pannon Egyetem a balatonalmádi Veganeeta Home-ot kérte fel a világhírű etológus ebédjének elkészítésére.

2023. március 2., 14:57

Gasztró

Mintha egy olasz filmbe csöppentünk volna – Megnéztük a veszprémi Pasta Sienát

A Pasta Siena ablakából Bató János, az alapító és ötletgazda adja ki a jobbnál jobb olasz tésztákat, melyek nem mellesleg teljesen vegánok.

2022. november 30., 10:52

Gasztró

„Nagyon bízom benne, hogy egy-két éven belül megjelennek a csillagos helyek a Balatonnál” – Csapody Balázzsal beszélgettünk

Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.

2022. augusztus 4., 12:27

Gasztró

Töltött kürtőskalács lett a 2022-es Év Strandétele

Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.

2022. április 20., 11:08

Gasztró

Észre sem veszed, hogy nincs benne hús – Vega és vegán ételekkel vár az áprilisi Gasztrohegy

A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.

2022. január 13., 15:14

Gasztró

Lel Ki Főzde

Keszthely külső részén, a Várvölgy felé vezető út szomszédságában találhatjuk a pasztellszínekben pompázó Lel Ki Főzdét. A névadás szemléletes: Szennyai Anita 26 évesen, egy súlyos betegségből felépülve, pénzügyi és tanári diplomával a zsebében nyitotta meg a ma már sikeres cukrászdaláncot.

2021. november 16., 13:47

Gasztró

Kávézónak indult, ma már brunch és thai ételek is kaphatók a keszthelyi piac mellett – Megnéztük a Pajtit

Újhullámos kávézónak indult, de bőséges reggelit és street food fogásokat kínáló étterem lett a Pajti, ahol a piacozók, a turisták és a gimnazisták is találnak kedvükre való ételeket.