9. alkalommal hirdeti meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Az idén azt is külön értékelik, ha elérhető áron, egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból készül az étel.
Az étterem a 30. születésnapjával egy időben a Bib Gourmand minősítést is megkapta a Michelin-kalauztól. Ennek kapcsán beszélgettünk Csapody Balázzsal, az étterem tulajdonosával.
Az Év Strandétele díjat idén a balatonboglári Bundi Bijó Bárja nyerte el magyaros töltött kürtőskalácsával, mely Bundi sós kürtős fantázianéven kapható. Mutatjuk a 2022-es verseny eredményeit.
A Gasztrohegyen kóstolható vegetáriánus fogásokat úgy állították össze a séfek és a vendéglátós szakemberek, hogy a legelszántabb húsevőket is lenyűgözzék.
Keszthely külső részén, a Várvölgy felé vezető út szomszédságában találhatjuk a pasztellszínekben pompázó Lel Ki Főzdét. A névadás szemléletes: Szennyai Anita 26 évesen, egy súlyos betegségből felépülve, pénzügyi és tanári diplomával a zsebében nyitotta meg a ma már sikeres cukrászdaláncot.
Újhullámos kávézónak indult, de bőséges reggelit és street food fogásokat kínáló étterem lett a Pajti, ahol a piacozók, a turisták és a gimnazisták is találnak kedvükre való ételeket.