Gasztró
Mézeskalácsvárosok épülnek a Balaton mindkét oldalán
Siófokon és Balatonalmádiban is elkészítik a város emblematikus épületeinek mézeskalács mását.
Siófokon és Balatonalmádiban is elkészítik a város emblematikus épületeinek mézeskalács mását.
Északi és déli parti borok is kaptak különleges címkét.
Létezik olaszrizling kivételes kilátással a déli parton? De még mennyire! A balatonlellei Pócz Pincészetnél jártunk.
Összeszedtük kedvenc Márton-napi libavacsoráinkat a Balaton környékéről.
A cím hat idei döntőse közé került Borbély Tamás, Figula Mihály és Jásdi István.
Sümegprágán pont nem rókagombával és zöldbabbal tálalt dámvad szűzpecsenyét várnánk egy vendégház étlapján. Kivéve, ha Kalla Kálmán vendégházáról van szó.
Kiosztották a legrangosabb helyi védjegyet, idén összesen 11 tétel felelt meg a Csopaki Kódex elvárásainak.
Tavalyi látogatásunkat követően ismét elmentünk a badacsonyi Borbarátokhoz, hogy megtudjuk hogyan kell egy korszerű családi panziót és éttermet fenntartani.
A tapolcai sörfőzdénél jövő tavaszra megújult külsőt és látvány sörfőzdét ígérnek.
Tóth Zoltán zamárdi méhésznek sikerült megvalósítania egy ideált: kivonult a természetbe, ahol méheivel foglalatoskodik, közben olvas, tanul és mereng- elvégre filozófus.
Megnéztük, hogy születnek a kenyerek, briósok, kiflik és galette-ek Kisapátiban. Végigkövettük a Búzalelke Pékség egy napját.
Kreinbacherék ezüstéremmel, Garamváriék egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a londoni pezsgő világbajnokságról.
Tesztelték a legjobb rizlingeket, Badacsony, Szent György-hegy és Csopak is kiemelkedően teljesített.
Hamarosan megnyílik Balatonfüred első kézműves péksége. A nyitás előtt, a próbasütésen jártunk a Péklánynál, Zeliska Orsinál.
Kóstolhatunk balatoni borokat és pezsgőket, de mesterkurzus, kiállítás és filmvetítés is lesz a hétvégi Jazz- és Borfesztivál Balaton-udvarában.
A fővárosban már négyszer megrendezett Gasztro Randi idén két vidéki helyszínen is debütál, ezek közül az egyik Balatonszárszó.
Élete első munkanapján még a vendégre öntötte a sört, most már az újhullám élharcosa és minél több helyi alapanyagot szeretne használni.
Megkérdeztünk három balatoni borászt arról, hogy szerintük milyen lesz az idei termés.
27 bor, 15 borászat, 10 év és pár évszázad tapasztalat gyűlik össze szeptemberben.
A tavalyihoz hasonló mennyiséget, de kiemelkedő minőséget várnak az idei évjárattól.
A Gelato World Tour fináléjában különdíjas lett a Bringatanya Il mio cioccolatója.
Az idei Gastro Design Award döntőjébe került a felújított veszprémi Fricska Bisztró, az Alsóörs Marina Hotel és a polányi Babérliget Kúria.
Egy rendhagyó és szokatlan figura a Szent György-hegyről: Török Csaba tabukat döntöget és díjakat zsebel be vörösboraival a hagyományosan fehérborosnak tartott vidéken.
A Balaton népszerű, a színvonal jobb, de a munkaerő még mindig nehéz ügy. Megkérdeztük, hogy látták 2017 nyarát a balatoni vendéglátás újabb szereplői.
A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be, az értékesítéséből összegyűlt egymillió forintból pedig kisiskolásoknak szerveznek úszásoktatást.