Gasztró
Mi lesz a badacsonyi turizmus jövője? – újra összeül a Balaton Konzílium
A badacsonyi turizmus lehetséges irányairól szól majd a Balaton Konzílium második felvonása.
A badacsonyi turizmus lehetséges irányairól szól majd a Balaton Konzílium második felvonása.
A balatoni életérzést szeretné sörben megfogni és palackba zárni az idén tavasszal elstartolt Balaton17 Brewing Co.
Szabó László balatonlellei kistermelő mogyoróolaja miatt hívták az idei ország tortáját balatoninak. Meglátogattuk az ültetvényét.
Miss Marple helyett Neil és Ken szolgált fel nekünk Earl Grey teát és igazi angol teasütiket Zalaszántón.
Balatonakarattyán néhány hete megjelent egy rozsdás konténer, amiből aztán kibújt egy kávézó. Talán most kávézás közben innen a legjobb a kilátás a Balatonnál.
Eddig sajnos csak kiskereskedelmi egységeken keresztül lehetett beszerezni a Hedon söreit, most viszont egyenesen a forrásból ihatunk, akár gyárlátogatással összekötve.
Sorozatunk második részében az „újhullámosok” után megszólalnak azok a badacsonyiak is, akik sok évtizede építik itt az üzletüket és az életüket.
A hatóság mindent bevetett a laboratóriumtól a hekket tesztelő kollégákig, hogy kiderítse, hol jó a hal a Balatonnál.
Egy friss, reprezentatív felmérés szerint a nyaralók hajlandók többet fizetni, de igénylik, hogy egészséges, helyi alapanyagokból készült ételeket kapjanak.
Az egykori kenesei Két Dudás Csárda helyén ma bisztró áll, és bár a falon még ott virít a matyóminta, a tányérba már polpettini, a pohárba pedig kézműves sör kerül.
Két másik zsűritaggal mentünk körbe a Balaton-parton, és kipróbáltuk az összes jelöltet.
Augusztus 19-től kóstolhatjuk meg a Sugar! győztes tortáját, amelyhez feketeribizlit, tejcsokoládét, karamellt és dél-balatoni mogyorót használtak fel.
A The Rusty coffee box és a fővárosi My Little Melbourne csapatának koprodukciójaként konténerkávézó nyílt Balatonakarattyán – így néz ki.
Egy lépésre a 71-es úttól működik a Balaton-felvidék egyik legbarátságosabb üzlete, amihez színes terasz és egy mindennel felszerelt mobilbolt is tartozik.
Egy művész-dizájner-zenész-borász pár egzotikus vega kiskonyhát visz a Szent György-hegy egyik legszebb pontján. Ezt látnunk kellett.
Lassan a szüretre készülnek a borászok, de előbb még felsorakoznak a régió egyik legnagyobb boros rendezvényéhez: vasárnap indul a Füredi Borhetek!
Tihany központjában a parasztromantika elrejt egy teljesen jó éttermet, ahol a búboskemence egyáltalán nem csak díszlet.
Legendás pincészetet vett, amit méltó módon épít tovább. Kis Tamásnál, a Somló csendes vándoránál jártunk.
Olyan gyakran hallottuk a nevét séfektől, hogy megnéztük, ki is az az óbudavári sajtos, aki nem is akart sajtos lenni.
Bencze István idén mutatkozott be Londonban boraival, és rögtön Michelin-csillagos éttermek csaptak le az utolsó két kartonra. Meglátogattuk a Szent György-hegyen.
A Paletta kistestvére, a Pavilon strandbüfé már két helyen is megjelent, és még az sem kizárt, hogy a végén a fővárost is beveszi.
Füred legelső szusibárjában jártunk, hogy megnézzük, mire megy a nyers hal a Balaton partján.
A jelenlegi gasztronómia új arcának kialakításában az egyik legerősebb motor a balatonszemesi Kistücsök volt. Idén ünneplik 25. születésnapjukat.
A környék legjobb borai és egy vállalkozó szellemű tulajdonos.
A Káli-medencében hetek óta lassan mindenhol azt halljuk, hogy van egy csodafagyizó Mindszentkállán. Kíváncsiak lettünk, kik állnak a Kő Fagyi? pultja mögött.