Keresés

Gasztró

„Már nem mi vagyunk az ufók, akik télre is programokat találnak ki"

Négy télen is aktív balatoni személyiséget kértünk meg arra, hogy értékeljék az idei telet. Többen jöttek idén? Jobbak a programok? Megéri télen is nyitva tartani?

Gasztró

Minden eddiginél több pincészet palackozhat idén BalatonBort

Vakkostóláson dőlt el, hogy idén mely pincészetek palackozhatnak egységes címkével ellátott BalatonBort. A 48 indulóból végül 28-an feleltek meg a kritériumoknak.

Gasztró

Kiderült, mi lesz a badacsonyi Kishableány sorsa

Idén a teraszon biztosan nem eszünk bazaltburgert, de az épület jövője izgalmasan alakul: borászat és a borkészítés folyamatát bemutató fogadótér is lesz a Hableányban.

Gasztró

Balatonfüred idén megelőzheti Siófokot a legnépszerűbb balatoni városok listáján

A teljes régiót tekintve még mindig Hévíz a legnépszerűbb célpont, de ha közvetlenül a part menti településeket nézzük, ott már érdekes folyamatokra bukkanhatunk.

Gasztró

Ezen a hétvégén Köveskál lesz a furmint fővárosa

Összefogtak a köveskáli vendéglátóhelyek, ebből pedig február egyik legerősebb boros programja állt össze az utolsó téli hétvégére.

Gasztró

Három Balaton környéki hely is ott van a legjobb vidéki éttermek között

A szemesi Kistücsök, a füredi Sparhelt és a veszprémi Villa Medici Mild is felkerült a 2018-as Dining Guide Étteremkalauz listájára.

Gasztró

Február végétől igazi balatoni etalonbort dobnak piacra

A Csopaki Kódex új szintre lép: a Jásdi Pincészet elsőként elkészítette a csopaki hegybort.

Gasztró

A szemesi Kistücsök konyhájától a torinói Bocuse d'Orig

Pohner Ádám a Kistücsökben kialakított kis konyhában készült a Bocuse d'Or hazai döntőjére és Facebookon keresett helyi alapanyagokat. Leültünk vele beszélgetni.

Gasztró

A név más, a szellemiség nem: mit tud a Gusto 13, amit a régi Chianti nem?

Az ügyvezető szerint a veszprémiekhez akarták közelebb hozni a város híres éttermét, a Chiantit. Megnéztük az új Gusto13-at.

Gasztró

Bergmannék két tortával is ott vannak az ország legjobbjai között

Kihirdették a 2018-as ország tortája hat döntősét, köztük a Bergman cukrászda két új alkotását is.

Gasztró

A balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese nyerte a hazai Bocuse d'Or döntőjét

Pohner Ádám hónapokig készült a versenyre, és a Facebookon kérte, hogy kiváló hazai alapanyagokat ajánljanak neki. Úgy tűnik, hogy megérte.

Gasztró

Eddig ritkán látott nagyvad bukkant fel Badacsony közepén

A felújított Hotel Neptun és étterme, a vadhúsokra specializálódott Tilia Borvendéglő új, markáns szereplővé válhat Badacsony központjában.

Gasztró

Bezár a keszthelyi Paletta, de már az is megvan, hol nyitnak ki újra

Idén a déli partra koncentrálódik a Paletta-életérzés, hiszen Balatonboglár és Fonyód után Siófokon is találkozhatunk Bezerics Daniék konyhájával.

Gasztró

Balatonlellén ezen a hétvégén felfalják a farsangot

Huszonnégy vendéglátóhely összefogott Balatonlellén és Balatonbogláron. Így született a Lellei Gasztro Farsang.

Gasztró

Különleges veszprémi gulyásról és hegymagasi pincészetről áradozik a Le Monde

A neves francia lap még decemberben publikált rövid útikalauzt Magyarországhoz. Szerintük a téli Balaton környékét is érdemes útba ejteni.

Gasztró

Szombaton ismét mindent meg lehet kérdezni a balatoni olaszrizlingekről

Nyolcadjára mondják el a balatoni borászok, hogy szerintük milyen az olaszrizling.

Gasztró

Most a hazai sommelier-k díjazták a Kreinbacher Birtokot

Pezsgőjük és a termőterületet jól tükröző boraik miatt kapták a díjat.

Gasztró

Tihanyban jövőre azt is láthatjuk, hogyan lesz a levendulából olaj

Már a nemzeti park, a helyi vállalkozók és a bencés szerzetesek is levendulát termesztenek Tihanyban. Látogatható lepárló manufaktúra is épül.

Gasztró

Kinyitnák a téli Badacsonyt is

Hét badacsonyi vendéglátóhely összefogással csinál „főutcát” a legnagyobb tanúhegy környékének.

Gasztró

Már öt Jásdi-bor szerepel a világ tizedik legjobb éttermének itallapján

A bécsi Steirereck beválasztotta borai közé a csopaki borász Lőczedombi 2016-osát is.

Gasztró

Két balatoni alapanyagról fog szólni a december

Egész hónapban keszthelyi tokhalból és töreki babból készülő ételeket kóstolhattok jó éttermekben a Balaton körül.

Gasztró

Egészen más Chianti nyitott újra Veszprémben

Megváltozott a név, a belső tér, az étlap és az árszínvonal is. Most már Gusto13-nak hívják a helyet.

Gasztró

Felújítják a fonyódi piac csarnokát

Plusz pályázati pénz felhasználásával készül el a beruházás április végéig.

Gasztró

Hétvégére nagyon feléled a Káli-medence

Karácsonyi vásárt és hagyományőrző disznóvágást is rendeznek Köveskálon, a Káli-medence ismét megtelik.

Gasztró

Most már térképen is látjátok, kik a Balatoni Kör tagjai

Elindult a honlapjuk, ahol a BalatonBorról szóló legfontosabb információkat is megosztják.