Gasztró
„Már nem mi vagyunk az ufók, akik télre is programokat találnak ki"
Négy télen is aktív balatoni személyiséget kértünk meg arra, hogy értékeljék az idei telet. Többen jöttek idén? Jobbak a programok? Megéri télen is nyitva tartani?
Négy télen is aktív balatoni személyiséget kértünk meg arra, hogy értékeljék az idei telet. Többen jöttek idén? Jobbak a programok? Megéri télen is nyitva tartani?
Vakkostóláson dőlt el, hogy idén mely pincészetek palackozhatnak egységes címkével ellátott BalatonBort. A 48 indulóból végül 28-an feleltek meg a kritériumoknak.
Idén a teraszon biztosan nem eszünk bazaltburgert, de az épület jövője izgalmasan alakul: borászat és a borkészítés folyamatát bemutató fogadótér is lesz a Hableányban.
A teljes régiót tekintve még mindig Hévíz a legnépszerűbb célpont, de ha közvetlenül a part menti településeket nézzük, ott már érdekes folyamatokra bukkanhatunk.
Összefogtak a köveskáli vendéglátóhelyek, ebből pedig február egyik legerősebb boros programja állt össze az utolsó téli hétvégére.
A szemesi Kistücsök, a füredi Sparhelt és a veszprémi Villa Medici Mild is felkerült a 2018-as Dining Guide Étteremkalauz listájára.
A Csopaki Kódex új szintre lép: a Jásdi Pincészet elsőként elkészítette a csopaki hegybort.
Pohner Ádám a Kistücsökben kialakított kis konyhában készült a Bocuse d'Or hazai döntőjére és Facebookon keresett helyi alapanyagokat. Leültünk vele beszélgetni.
Az ügyvezető szerint a veszprémiekhez akarták közelebb hozni a város híres éttermét, a Chiantit. Megnéztük az új Gusto13-at.
Kihirdették a 2018-as ország tortája hat döntősét, köztük a Bergman cukrászda két új alkotását is.
Pohner Ádám hónapokig készült a versenyre, és a Facebookon kérte, hogy kiváló hazai alapanyagokat ajánljanak neki. Úgy tűnik, hogy megérte.
A felújított Hotel Neptun és étterme, a vadhúsokra specializálódott Tilia Borvendéglő új, markáns szereplővé válhat Badacsony központjában.
Idén a déli partra koncentrálódik a Paletta-életérzés, hiszen Balatonboglár és Fonyód után Siófokon is találkozhatunk Bezerics Daniék konyhájával.
Huszonnégy vendéglátóhely összefogott Balatonlellén és Balatonbogláron. Így született a Lellei Gasztro Farsang.
A neves francia lap még decemberben publikált rövid útikalauzt Magyarországhoz. Szerintük a téli Balaton környékét is érdemes útba ejteni.
Nyolcadjára mondják el a balatoni borászok, hogy szerintük milyen az olaszrizling.
Pezsgőjük és a termőterületet jól tükröző boraik miatt kapták a díjat.
Már a nemzeti park, a helyi vállalkozók és a bencés szerzetesek is levendulát termesztenek Tihanyban. Látogatható lepárló manufaktúra is épül.
Hét badacsonyi vendéglátóhely összefogással csinál „főutcát” a legnagyobb tanúhegy környékének.
A bécsi Steirereck beválasztotta borai közé a csopaki borász Lőczedombi 2016-osát is.
Egész hónapban keszthelyi tokhalból és töreki babból készülő ételeket kóstolhattok jó éttermekben a Balaton körül.
Megváltozott a név, a belső tér, az étlap és az árszínvonal is. Most már Gusto13-nak hívják a helyet.
Plusz pályázati pénz felhasználásával készül el a beruházás április végéig.
Karácsonyi vásárt és hagyományőrző disznóvágást is rendeznek Köveskálon, a Káli-medence ismét megtelik.
Elindult a honlapjuk, ahol a BalatonBorról szóló legfontosabb információkat is megosztják.