Gasztró
Kézfogásgyűjtés és camembert-fagylalt Tihanyban
Június 10-én, szombaton a Konyhakör Tihanyban rendezi meg újabb különleges pop-up estjét, amire 45 izgalmasan gondolkodó „kézfogásgyűjtőt” várnak.
Június 10-én, szombaton a Konyhakör Tihanyban rendezi meg újabb különleges pop-up estjét, amire 45 izgalmasan gondolkodó „kézfogásgyűjtőt” várnak.
A Füreden megismert sörpadok nincsenek, helyette van tihanyi retró, intarziával a falon. Megnéztük az új Malackrumplit.
Konyári János nem volt idős, érdemek és örömök egész sora várt volna még rá. Halálával hatalmas űrt hagyott hátra a borvilágban.
A Kreinbacher Birtok Brut Classic-ja első magyarként nyerte el a pezsgős díjat Londonban.
Új kreatív séffel dolgozik a Márga, az alapanyagokat pedig elkezdik saját maguk termelni.
Hosszú szünet után néhány hete újra megnyitott a veszprémi Fricska. Ott voltunk, és teszteltük a régi-új menüt.
Volt idő, amikor a Tagyon Birtok melletti utakon Mercedes sportautók száguldoztak. Most béke és nyugalom honol a szőlőföld mellett.
Május 27. és 28. között rendezik meg a Dél-Balatoni Gasztro Pikniket, ahol hét vendéglátóhely mutatja be a „Dél-Balaton gasztronómiai erejét”.
Kreinbacherék főborászával jártuk a föld alatti eldugott érlelőpincéket, amiből az derült ki, hogy egyedülálló, amit a somlói borvidék tud.
A Söptei Pincészet aranyérmet nyert a Challenge International Du Vin nemzetközi borversenyen.
A balatonszemesiek bodzás-epres tokhala lett a Gourmet Fesztivál legjobb étele.
Júniustól a Balatonhoz is beköltözik a fővárosból ismert Pancs Gasztroplacc.
Elmondjuk, milyen balatoni vendéglátókkal találkozhattok a hétvégi Gourmet Fesztiválon.
A szőlőtőkék társaságában kóstoltunk bort a fiatal borászat fiatal tulajdonosaival. Megnyílt a Zelna Borterasz és Vinotéka.
A Balatoni Kör borászaival és az újhullámos strandbüfék legjobbjaival piknikezhetünk a hétvégén.
Révfülöp önkormányzata termelői piacot nyitna abból a 70 millió forintból, amit pályázaton nyertek.
Az ételek Nápolyt idézik, a borok balatoniak, az árak pedig nagyon rendben vannak. Megkóstoltuk a híres sajkodi pizzát.
Bemutatták Veszprém legújabb sörét: csatos üveges, természetes alapanyagokból készült, és még egy kis történelemlecke is van a címkéjén.
Kétszáz forintos gasztrojegyet vezettek be a badacsonytomaji strandon.
Hosszú téli zárva tartás után felújítva nyitott ki újra a veszprémi Fricska.
Gyenesdiáson készül a szezon legjobb fagylaltja: a Bringatanya Mandulás Csókja zsebelte be az első díjat.
Nehéz volt rátalálni, de Balatonszéplak-alsón besétáltunk a nem létező olasz nagymamánk konyhájába.
Közismert hely, közismerten menő terasszal. És azt tudtátok, hogy az emeletükön menő vitorlás kiállítás is van?
Házi tejjel készül a tejes kifli, valódi kovászból a kenyér és a mama receptje szerint az isler: a balatonkeresztúri Rácz pékségben komolyan veszik a minőséget.
Tizenegyedik alkalommal adták át a Borászok Borásza-díjat, amelyet idén Jásdi István csopaki borász vehetett át.