Keresés

Gasztró

Kézfogásgyűjtés és camembert-fagylalt Tihanyban

Június 10-én, szombaton a Konyhakör Tihanyban rendezi meg újabb különleges pop-up estjét, amire 45 izgalmasan gondolkodó „kézfogásgyűjtőt” várnak.

Gasztró

Kócos kamaszból komoly felnőtt - az új Malackrumpli

A Füreden megismert sörpadok nincsenek, helyette van tihanyi retró, intarziával a falon. Megnéztük az új Malackrumplit.

Gasztró

Isten veled, János

Konyári János nem volt idős, érdemek és örömök egész sora várt volna még rá. Halálával hatalmas űrt hagyott hátra a borvilágban.

Gasztró

Somlói pezsgő nyert platinaérmet a brit borversenyen

A Kreinbacher Birtok Brut Classic-ja első magyarként nyerte el a pezsgős díjat Londonban.

Gasztró

Nincs alapanyag? Hozzunk a kertből! - Márga Bisztró

Új kreatív séffel dolgozik a Márga, az alapanyagokat pedig elkezdik saját maguk termelni.

Gasztró

Ez már nem ugyanaz a Fricska

Hosszú szünet után néhány hete újra megnyitott a veszprémi Fricska. Ott voltunk, és teszteltük a régi-új menüt.

Gasztró

„Itt pura vida van” – Tagyon Birtok

Volt idő, amikor a Tagyon Birtok melletti utakon Mercedes sportautók száguldoztak. Most béke és nyugalom honol a szőlőföld mellett.

Gasztró

Street food és jam session a siófoki erdőben

Május 27. és 28. között rendezik meg a Dél-Balatoni Gasztro Pikniket, ahol hét vendéglátóhely mutatja be a „Dél-Balaton gasztronómiai erejét”.

Gasztró

Ahol a francia pezsgőmester találkozik a magyar kortárssal

Kreinbacherék főborászával jártuk a föld alatti eldugott érlelőpincéket, amiből az derült ki, hogy egyedülálló, amit a somlói borvidék tud.

Gasztró

Csopaki bor lett a világ legjobbja

A Söptei Pincészet aranyérmet nyert a Challenge International Du Vin nemzetközi borversenyen.

Gasztró

Még a legjobbak között is győzött a Kistücsök

A balatonszemesiek bodzás-epres tokhala lett a Gourmet Fesztivál legjobb étele.

Gasztró

Menő gasztropiac nyílik Badacsony központjában

Júniustól a Balatonhoz is beköltözik a fővárosból ismert Pancs Gasztroplacc.

Gasztró

Budapestre jönnek a balatoni gasztro-mesterek

Elmondjuk, milyen balatoni vendéglátókkal találkozhattok a hétvégi Gourmet Fesztiválon.

Gasztró

Beleugrottak, sikerült nekik – Zelna Borterasz és Vinotéka

A szőlőtőkék társaságában kóstoltunk bort a fiatal borászat fiatal tulajdonosaival. Megnyílt a Zelna Borterasz és Vinotéka.

Gasztró

Keszthelyen indul a fröccs-szezon

A Balatoni Kör borászaival és az újhullámos strandbüfék legjobbjaival piknikezhetünk a hétvégén.

Gasztró

Termelői piacot nyitnak Révfülöpön

Révfülöp önkormányzata termelői piacot nyitna abból a 70 millió forintból, amit pályázaton nyertek.

Gasztró

Itt már majdnem Nápolyban vagyunk – Apáti Étterem és Kávézó

Az ételek Nápolyt idézik, a borok balatoniak, az árak pedig nagyon rendben vannak. Megkóstoltuk a híres sajkodi pizzát.

Gasztró

A Gizella az új Építők

Bemutatták Veszprém legújabb sörét: csatos üveges, természetes alapanyagokból készült, és még egy kis történelemlecke is van a címkéjén.

Gasztró

Strandbelépő nélkül is ehetünk a vízparton

Kétszáz forintos gasztrojegyet vezettek be a badacsonytomaji strandon.

Gasztró

Michelin-csillagokkal érkező séf és nagyratörő tervek a Fricskában

Hosszú téli zárva tartás után felújítva nyitott ki újra a veszprémi Fricska.

Gasztró

Festeticsék kedvencét választották a Balaton fagyijának

Gyenesdiáson készül a szezon legjobb fagylaltja: a Bringatanya Mandulás Csókja zsebelte be az első díjat.

Gasztró

Ott sülnek remek pizzák Siófokon, ahol a legkevésbé számítanánk rá

Nehéz volt rátalálni, de Balatonszéplak-alsón besétáltunk a nem létező olasz nagymamánk konyhájába.

Gasztró

Az emeleten szörfözöl, a földszinten ebédelsz - Vitorlás Étterem

Közismert hely, közismerten menő terasszal. És azt tudtátok, hogy az emeletükön menő vitorlás kiállítás is van?

Gasztró

„Adalékanyaggal időt nyerhetnénk, de elveszítenénk az ízt” – Rácz Pékség

Házi tejjel készül a tejes kifli, valódi kovászból a kenyér és a mama receptje szerint az isler: a balatonkeresztúri Rácz pékségben komolyan veszik a minőséget.

Gasztró

Jásdi István lett 2017-ben a „Borászok Borásza”

Tizenegyedik alkalommal adták át a Borászok Borásza-díjat, amelyet idén Jásdi István csopaki borász vehetett át.