Van egy sztereotípia arról, hogy a tél szürke, végtelenül szomorú, és az ember előbb írja meg a Bűn és bűnhődés második részét, mint felismeri, hogy valahol messze a köd és a felhőtömeg felett tényleg süt a Nap. Aztán jön egy újabb nap, és elmegy körülnézni a Balatonra.

Azért vagyunk ennyire optimisták, mert Vonyarcvashegyen olyan vakító napsütés fogadott minket, mintha nemcsak 200 km-t, hanem két évszakot átutaztunk volna. Megint értelmet nyert az, hogy egy esemény akkor jár a legjobban, ha az időjárás a fő támogatója, mert ez elég jó kiindulási alap volt:

Ezúttal azért vettük Vonyarc és a Bock Bisztró felé az irányt, mert bemutatták az új Balaton-felvidéki gasztrotérképet. Igen, ilyen tényleg volt már egy korábban, de a mostani kiadvány egy másik területen igazítja útba a korgó gyomrú embereket.

Az őszi gasztrotérképből pontosan kiderült, hogy hol és merre lehetett a nyárinál sokkal nagyobb nyugalomban eltölteni akár több hétvégét Balatonfüred, Csopak és Tihany környékén. Most pedig a Káli-medence és Keszthely között állt össze húsz vendéglátó, hogy megmutassák ugyanazt, mint a csopakiak: a Balatonon ilyenkor is lehet nagyon jó helyeket találni, csak nem a parton, a lángos felirat alatt kell keresni őket.

A térképen ugyanúgy megtaláljátok a Káli-medence közismert gasztro-nagyhatalmait, Bakos Attila legendás szigligeti vendéglőjét, vagy a híres vonyarci kápolnát, ezek közül pedig mindegyik elég pontos választ ad a "De mégis mit lehet télen csinálni a Balatonon?" kérdésre. Sőt, ha távolabb mennétek a parttól, még Sümeg és Somló környékén is ajánlanak nagyszerű helyeket.

Rutinos We Love Balaton olvasóknak nem lesz nagy újdonság, hogy mennyire kihagyhatatlan Istvándy Gergő teraszán megfejteni a világot, a Gilvesy Pincészetnél erősíteni a magyar-kanadai barátságokat, vagy Laposáék teraszán megvitatni, honnan indulhatna az a bizonyos badacsonyi komp, de mégis jó ezt így egyben, kinyomtatva látni.