Keresés

gasztró

Strandkaja 2.0 - a csopaki CODE ZERO

Egy dolgot tanultunk Csopakon: két konténer is bőven elég arra, hogy jó grill ételeket pakolj a vendégek elé.

gasztró

Amiből egy sosem elég - a balatonfüredi Bergmann-cukrászdák

Gellért rolád, Morgan Kapitány tortája, mimóza és ír kávétorta, ezek a füredi vendégek kedvencei. A balatonfüredi Bergmann-cukrászdákba az emberek többsége a régi, jól megszokott ízekért tér be.

gasztró

Az északi part egyik legjobb fagyija - Korzó fagyizó

A balatonfüredi mólótól nem messze, a Zákonyi Ferenc sétányon mindig nagy a tömeg, aminek, mint megtudtuk, az egyik oka a Korzó fagyizó.

gasztró

Kellemesen egészségtelen strandkaja Balatonfüreden - Üvegtigris Büfé

A 2004-ben nyitott balatonfüredi Üvegtigris Büfé előtt egész nap kígyózó sorok várják, hogy hozzájussanak a kellemesen egészségtelen napi betevőhöz. Mi is kipróbáltuk.

gasztró

Napos hegyoldal - Az Istvándy Pincészet

Emberi lépték, minőségi termelés, összefogás akár széllel szemben is - ezeket igyekszik szimbolizálni az idilli Istvándy Pincészet minden szeglete.

gasztró

Orientális ízharmónia – a siófoki Mala Garden

Megnéztük, hogy mit tud az ázsiai konyha egyik balatoni zászlóshajója Siófokon.

gasztró

Egy megfontoltan haladó a Káli-medencéből - Istvándy Jenő pincészete

Rájöttünk arra, hogy a fiatalok miért utaznak több száz kilométert Szentbékkállára egy Istvándy-féle borkóstoló kedvéért.

gasztró

Itt készül a Káli-medence legjobb szörpje - Levendula Porta

Intenzív, friss ízek, házi szörpök, lekvárok, zselék, friss tehéntej, joghurt és sajtok - mint a mesében.

gasztró

Akik hisznek a kishegyi pezsgésben - Garamvári Szőlőbirtok

A kishegyi Garamvári Szőlőbirtok sokaknak izgatja a fantáziáját, ezért mi is meglátogattuk őket.

gasztró

„Nem a megbotránkoztatás a célom”- Kocsis Bálint, a CSIKOS-lekvárok ötletgazdája

Hobbi lekvárfőzésből két év alatt brandet épített Kocsis Bálint. A CSIKOS-lekvárok óta tudjuk, hogy a homoktövis épp úgy megfér egy lekvárban, mint a bazsalikom vagy a kakukkfű.

gasztró

Ahol kifőzték a Balaton idei fagyiját - a Florida Fagyizó Balatonmáriafürdőn

A Florida Fagyizó az Államok helyett Máriafürdőn őrjíti meg a vendégeit már 1992 óta.

gasztró

Toszkána káli módra - Káli Vendéglő

A Káli-medence kezd kifejezetten izgalmas gasztronómiai célponttá válni, ezért meglátogattunk egy kővágóörsi versenyzőt.

gasztró

Vonzó borok a gravitáció erejével - IKON Borászat

A kicsit erődítményre hasonlító IKON Borászat Rádpusztáról Kínába is exportálja a borait, a készítésnél pedig a gravitációt a megszokottnál is jobban kihasználják.

gasztró

A nő sokszor – a köveskáli Kővirág Étterem

Nem csupán azért legendás gasztro-zarándokhely, mert kiemelkedőt alkot a konyha és szép a kert: Kata és Gyuri tényleg a szívét teszi a keresetlenül egyszerű Kővirágba.

gasztró

Akik minden nap feltöltik a lellei tejautomatát

Messze földön híresek a kishegyi Szabó család tejtermékei, úgyhogy érdemes egy kis kitérőt tenni a tejautomata felé, ha Balatonlellén járunk.

gasztró

Az északi part nem egy skanzen

Megjelent az Északipart magazin borászattal foglalkozó különszáma, amelynek olvasása közben két dolog üt majd szöget a fejedbe: takarodjon az összes kaliforniai fehér a boltok polcairól, és borászkodni menő.

gasztró

Indonéz sziget a Balatonon - a balatonakarattyai Spoon Lodge

Füred újhullámos helyein kívül is akadnak különleges fogásokat kínáló éttermek a Balaton körül. Kicsit elszakadva Füredtől, ezúttal a balatonakarattyai Spoon Lodge-ot látogattuk meg.

gasztró

100% Balaton - képgaléria a III. Paloznaki Jazz és Bor Piknikről

Sajttállal barátkozó kutya, titokban világhírű izlandi zenekar és végtelen mennyiségű 100% Homola. Mi így láttuk a Jazz Pikniket.

gasztró

"Ez nem egy tömegfesztivál"

Homola Szabolcs esküszik a helyi alapanyagokra és egy halk, de annál maradandóbb kulturális és gasztroforradalmat szeretne elindítani Füred árnyékában. Interjú.

gasztró

Balaton arcai - Gyana Dániel, a Bortársaság füredi helytartója

Füreden futottunk össze Gyana Danival, a Bortársaság meglepően fiatal helyi üzletvezetőjével.

gasztró

Sört és palacsintát akarunk

Kiderült, hogy a Balatonra utazók párt keresnek, de gyereket is szívesen csinálnak, miközben Zamárdi népszerűbb mint Keszthely. Az infografika mindent elárul.

gasztró

Új dimenzióban a fesztiválkaják

A csodás környezethez és ízig-vérig balatoni borokhoz nem akármilyen fesztivál-étlap dukál: a borok mellé való falatok Takács Lajos sztárséf keze alatt készülnek.

gasztró

Bor és jazz a paloznaki háztetőkön

A Paloznaki Jazz és Bor Pikniken a De Phazz és a Mezzoforte zenéjét háztetőkön ülve, mezítláb hallgathatjuk augusztus elején.

gasztró

Itt állj meg, de ne csak egy Pörcre!

Ellátogattunk Balatonkenesére a kifejezetten jó hírű Pörcbe, és túltöltöttük magunkat ordával töltött sajttal és libamellel.

gasztró

Akiktől a lengyelek tanulnak - Dobosi Pincészet

A több aranyérmes borral és több mint negyven éves múlttal rendelkező Dobosi Pincészet mindössze három év alatt szinte teljesen áttért a biogazdálkodásra.