Keresés

Gasztró

Pénteken ünnepel a Balaton: mindjárt 20 fokos a víz

A szezonnyitót a Balatoni Kör kezdeményezte és terveik szerint minden évben azon a napon akarják majd tartani, amikor a tó hőmérséklete először eléri a 18 fokot. Az ünnep

Gasztró

Itt az ideje, hogy megbarátkozzunk a beach fooddal

Mert a vízikutya tényleg az egyik legjobb ötlet, ami történhet egy strandbüfével.

Gasztró

Ágy, asztal, pezsgő - a Kreinbacher Birtok új részein jártunk

Eddig csak azt tudtuk, hogy a Kreinbacher Birtok épületei kívülről látványosak. Benéztünk, hogy mit tud a nemrég megnyílt étterem és hotel.

Gasztró

A Balaton Fagyiját Földváron keressétek

Nyert a szotyis fagyi, a tavalyi bajnok pedig a We Love Balaton közönségdíját kapta.

Gasztró

Most kiderül, melyik a kedvenc balatoni fagyizótok – szavazás

Itt van minden, amit a Balaton Fagyijáról tudni érdemes. Ki nevezett, mivel. Most pedig a kedvencetekre is szavazhattok.

Gasztró

Megnyílt Badacsony legjobb terasza – KisHableány

Megszületett a BalcsiBagel, melyet Laposáék boraival öblíthetünk le Badacsonyban.

Gasztró

A Balaton-sajtért Vászolyra menjetek!

Háromféle érlelt sajt, továbbá gomolya, ízletes krémsajt és gouda is vásárolható a tavaly novemberben megnyitott Vászolyi Sajtmanufaktúrában.

Gasztró

Eljött az új ízek ideje - a balatonfüredi Bistro Sparhelt

A február 7-e óta nyitva tartó étterem mellé hamarosan lesz saját delikatesz üzletük is.

Gasztró

Valami készül Csopakon - Márga Bisztró

A csopaki Szent Donát Étterem eddig sem az ötszázadik csárda volt, de most még a jónál is jobbat akarnak. Szinte minden változik: új étlap, új név és új házigazda.

Gasztró

Hogy került tintahal a burgerembe? – a tapolcai Pura Vida Dine

A tavasbarlang mellett nagyszerű mediterrán bisztrókonyhát is találtunk Tapolcán.

Gasztró

A Balaton kincse, amelyből egyre kevesebb van

A Budapesti Halfesztivál kiemelt szereplője idén a süllő lesz.

Gasztró

Gasztrolavina Keszthelyen - nyit a TéliKert konyhája

Burgerrel, pastramival és pho levessel indít a helyi Fröccsterasz téliesített helye.

Gasztró

Hegymagason még a Lamborghini is szüretel

A Szászi Pincészetben megtudtuk mi az a pneumatikus prés, láttuk a bogyózót, sőt a koldusállásban is jártunk.

Gasztró

A lovag feltámadt és visszahódítja Paloznakot - Guden Birtok

Mindössze egy hektáron készülnek olyan borok, amelyek Jásdi rizlingjét is legyőzik.

Gasztró

Mi lesz még itt Füreden?

Tíz év alatt, apró lépésekben, de egy egységes koncepció mentén újul folyamatosan Balatonfüred óvárosa és sétányai. Utánajártunk, miért olyan kellemes Füreden turistáskodni.

Gasztró

Csopak Kódex-borai- az első Csopaki Rizling Ünnepen jártunk

A 2013-as csopaki borok első nyilvános kóstolására szervezett fiesztán a Csopaki Kódex két ötletgazdáját, Jásdi Istvánt és Kovács Tamás borászt is kifaggattuk az idei termésről és a jó csopaki olaszrizling ismérveiről.

Gasztró

Itt jól indul a tihanyi reggel - Tündérsziget

Vegák, vegánok, húsimádók is simán jóllaknak az apátságtól pár percre.

Gasztró

Ahol még a tészta is nyers - Az élet étterme Siófokon

Magtej, lenmagkenyérrel tálalt főételek. Megtaláltuk a vegánok balatoni zarándokhelyét.

Gasztró

Szlovén pisztráng és debreceni - kedvenc ételeink a Hertelendy Kastély Gourmet Fesztiváljáról

Beneveztünk egy hétvégényi csúcsgasztronómiára, és óriásit hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy megbántuk.

Gasztró

Így szüretel Kéthelyen az Ax & Ax Borászat - képgaléria

A kéthelyi Ax&Ax Borászat ültetvényein simán összekevertük a cukorfokmérőt egy kis látcsővel, miközben megnéztük hogyan szüretelnek nagyüzemben.

Gasztró

Akiknek használt a rossz idő – szezonértékelés a Kredenc tulajdonosával

A Kredenc Borbisztró rezidensével, Dobai Andrással beszélgettünk az antidepresszánsokkal teli esős nyárról, és a közeledő idei télről is.

Gasztró

Bioborok fahordóban, lekvárok üvegben - Tamás Pince

Csopakon található a Tamás Pince, amely a biogazdálkodásról és a fahordóban érlelésről legalább annyira ismertek, mint a levendulás lekvárokról.

Gasztró

Ilyen pihenőhely nincs több az M7-es mellett - a kőröshegyi Völgyhíd Kávézó

Csak le kell térni az M7-esről ahhoz, hogy remek házi sütikkel és a völgyhíd nevét viselő tortával találkozz.

Gasztró

"Beszorultunk az étterembe" – szezonértékelő interjú Csapody Balázzsal

Múlt héten egy vonyarci büféssel értékeltük az idényt, most pedig átnyargalunk egy másik műfajra: a legismertebb balatoni étterem tulajdonosával beszélgettünk.

Gasztró

Az aranyifjak kedvenc helye- Mákvirág étterem

Rózsákkal szegélyezett árnyas kerthelyiség a dombtetőn, mögötte a felújított száz éves présház és az ódon pince.