Gasztró
Pénteken ünnepel a Balaton: mindjárt 20 fokos a víz
A szezonnyitót a Balatoni Kör kezdeményezte és terveik szerint minden évben azon a napon akarják majd tartani, amikor a tó hőmérséklete először eléri a 18 fokot. Az ünnep
A szezonnyitót a Balatoni Kör kezdeményezte és terveik szerint minden évben azon a napon akarják majd tartani, amikor a tó hőmérséklete először eléri a 18 fokot. Az ünnep
Mert a vízikutya tényleg az egyik legjobb ötlet, ami történhet egy strandbüfével.
Eddig csak azt tudtuk, hogy a Kreinbacher Birtok épületei kívülről látványosak. Benéztünk, hogy mit tud a nemrég megnyílt étterem és hotel.
Nyert a szotyis fagyi, a tavalyi bajnok pedig a We Love Balaton közönségdíját kapta.
Itt van minden, amit a Balaton Fagyijáról tudni érdemes. Ki nevezett, mivel. Most pedig a kedvencetekre is szavazhattok.
Megszületett a BalcsiBagel, melyet Laposáék boraival öblíthetünk le Badacsonyban.
Háromféle érlelt sajt, továbbá gomolya, ízletes krémsajt és gouda is vásárolható a tavaly novemberben megnyitott Vászolyi Sajtmanufaktúrában.
A február 7-e óta nyitva tartó étterem mellé hamarosan lesz saját delikatesz üzletük is.
A csopaki Szent Donát Étterem eddig sem az ötszázadik csárda volt, de most még a jónál is jobbat akarnak. Szinte minden változik: új étlap, új név és új házigazda.
A tavasbarlang mellett nagyszerű mediterrán bisztrókonyhát is találtunk Tapolcán.
A Budapesti Halfesztivál kiemelt szereplője idén a süllő lesz.
Burgerrel, pastramival és pho levessel indít a helyi Fröccsterasz téliesített helye.
A Szászi Pincészetben megtudtuk mi az a pneumatikus prés, láttuk a bogyózót, sőt a koldusállásban is jártunk.
Mindössze egy hektáron készülnek olyan borok, amelyek Jásdi rizlingjét is legyőzik.
Tíz év alatt, apró lépésekben, de egy egységes koncepció mentén újul folyamatosan Balatonfüred óvárosa és sétányai. Utánajártunk, miért olyan kellemes Füreden turistáskodni.
A 2013-as csopaki borok első nyilvános kóstolására szervezett fiesztán a Csopaki Kódex két ötletgazdáját, Jásdi Istvánt és Kovács Tamás borászt is kifaggattuk az idei termésről és a jó csopaki olaszrizling ismérveiről.
Vegák, vegánok, húsimádók is simán jóllaknak az apátságtól pár percre.
Magtej, lenmagkenyérrel tálalt főételek. Megtaláltuk a vegánok balatoni zarándokhelyét.
Beneveztünk egy hétvégényi csúcsgasztronómiára, és óriásit hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy megbántuk.
A kéthelyi Ax&Ax Borászat ültetvényein simán összekevertük a cukorfokmérőt egy kis látcsővel, miközben megnéztük hogyan szüretelnek nagyüzemben.
A Kredenc Borbisztró rezidensével, Dobai Andrással beszélgettünk az antidepresszánsokkal teli esős nyárról, és a közeledő idei télről is.
Csopakon található a Tamás Pince, amely a biogazdálkodásról és a fahordóban érlelésről legalább annyira ismertek, mint a levendulás lekvárokról.
Csak le kell térni az M7-esről ahhoz, hogy remek házi sütikkel és a völgyhíd nevét viselő tortával találkozz.
Múlt héten egy vonyarci büféssel értékeltük az idényt, most pedig átnyargalunk egy másik műfajra: a legismertebb balatoni étterem tulajdonosával beszélgettünk.
Rózsákkal szegélyezett árnyas kerthelyiség a dombtetőn, mögötte a felújított száz éves présház és az ódon pince.