Keresés EN

Gasztró

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

Török Csaba kis híján tabukat dönget a szőlő minőségi művelésének érdekében. A legjobbat szeretné megalkotni minden áron, akár fehérborról, akár vörösről van szó.

Igen, vörösről, mert Csaba szerint érdemes a Badacsonyi régióban vörösbort készíteni, főleg, hogy már a XIX. században is az ültetvények nagyjából fele kékszőlő volt, ami a filoxéravész és az elmúlt negyven év egyszerűbb, nagyüzemi gazdálkodásának köszönhetően tűnt el. 

A 2HA nevéhez fűződik az ősi etruszk gyökerű szőlőfajta, a sangiovese újrahonosítása, mely már a római időkben gyökeret vetett Pannóniában. A sangiovese-szőlőcsalád általuk termesztett klónja adja Toszkánában a brunellót, ami a világ egyik legismertebb vörösbora. A 2HA Tabunello néven készíti belőle vörösborát, mely Török Csaba személyes kedvence.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A