Keresés EN

Bármennyire is megtévesztő, az alsóörsi Amfiteátrum nem a római korból származik. Helyén eredetileg vöröskő-bányászatra használt kőfejtő volt. A harminchat soros, enyhén félköríves vörös kőből készült nézőtér a helyi kőbányászat hagyományainak emlékműve.

A 2021-es rekultivációját követően épült itt planetárium, mely jelenleg Magyarország legnagyobb planetáriuma. Ezenkívül épület egy közösségi épület, kialakításra került egy bárjátszótér, valamint egy 450 férőhelyes, 12 soros, félköríves, vörös kőből készült nézőtér a hegyoldalban, mely színházi előadásoknak, koncerteknek, családi programoknak is helyet ad, illetve a Kultkikötő programsorozat egyik helyszíne, emellett nyáron filmeket is vetítenek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

új hely Shopping

V26 Képregénybolt

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

új hely Gasztró

Meron Budapest

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

új hely Gasztró

Szabad Új Hely

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A