Csaknem száz éve került a tapolcai Bajnóczy család birtokába a Szent György-hegy déli oldalán fekvő, panorámás szőlőterület, amelyhez kacskaringós úton, a divattervezéstől és a szociális munkától talált vissza a negyedik generációt képviselő Szabó Tünde.
A korábban Bajnóczy-pinceként ismert borászat vezetője biodinamikus gazdálkodás elvei szerint műveli a szőlőt és alkotnak számos „stílusban”: a tüzes Sárkánytangó-borcsaládtól a reduktív Szemenszedett-borokon át az ütős vörösökig.
Bort kóstolni egyelőre bejelentkezés után lehet, ilyenkor Tünde süti a pogácsát, és a tóti piacon vásárolt juhtúrót, Ódor Dezső sajtjait, a Búzalelke kenyereit kínálják a borokhoz.
Tipp: Érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, mert néha akusztikus koncerteket is szerveznek a folyamatosan szépülő, balatoni panorámás borteraszukon.
új hely Gasztró
Brunch 23 Tihany Breakfast & More
Pékség, cukrászda, delikátbolt, villásreggeliző – mindezt megkaphatjuk a Brunch 23 Tihany Breakfast & More-ban, amelynek már a neve is sejteti, hogy itt valami több vár minket, mint egy átlagos reggelizőhelyen.