Keresés EN

A Balaton Csavargőzösre bármilyen mostoha időben fel lehet szállni, mivel a vízpart száraz felén horgonyoz. A Balatonbogláron kiállított hajómatuzsálem a Balaton második legrégebbi gőzhajója – az első a nemrég újjáépített Kisfaludy – kalandos életet élt meg a Balatonon és a Dunán.

Az utolsó útja szerencsére nem egy kohóba vezetett, hanem Balatonboglárra, ahol tisztességes felújítás után, eredeti nevére visszanevezve a partra állították ki. A csavargőzös azóta múzeum és kiállítóhely: a hajó belseje otthont ad a balatoni hajózásról szóló kiállításoknak és művészeti tárlatoknak is.

A nyitott fedélzetéről pedig továbbra is gyönyörködni lehet a Badacsony panorámájában, mintha még mindig a vízen úszna.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait, mint az arra sétáló éhes vendégeket. Hiszen a hely nemcsak a környéken hiánypótló, hanem egész Budapesten.

Neked ajánlott

A