A Baricska Csárda 2013-ban nyitott meg Balatonfüreden és alig néhány év elég volt ahhoz, hogy a hétvégékre már előre kelljen asztalt foglalni.
Az átgondolt csárda megálmodásában nagy szerepe volt és van Ruprecht László kreatív séfnek, aki – többek között – az egykori Chiantiban is ezt a szerepet töltötte be: a Baricska a modern konyhatechnikát ötvözi a csárda hagyományaival.
A gulyásleves marhalábszárból készül, ahogy a nagykönyvben meg van írva, csipetkével. Viszont van füstölt kacsamell lilakáposzta-krémmel, ami egy hétköznapi csárdalátogatónak talán új lehet. A harcsapaprikás szürkeharcsából van, a cigánypecsenye pedig mangalicatarjából készül.
Tipp: Az utóbbi és a vaníliafagyis almás pite a sláger, amit mindenképpen meg kell kóstolni.
Látnivalók & kultúra
Fenékpusztai Majorság
A Keszthelytől 6 km-re található Fenékpusztán egykor a Festetics-majorság állt, amely díjnyertes versenylovairól volt messze földön híres. A helyszín romos állapotából 2023 végén húzták fel és született újjá Fenékpusztai Majorsággá.