A budapesti Gléda Vendéglő mellett a Szigligeti vár lábánál nyitott meg ez a pop-up étterem, ahol a nyárra hangolt Gléda-klasszikusok mellett kifejezetten a Balatonra készült fogások is kaphatók. A vendéglő a felújított csárdaépületben található, ahol 100 fős terasz is csábítja a vendégeket.

Az itallapon a legfinomabb borok mellett a Gléda saját márkás pezsgője is helyet kapott, de aki a nyári melegben egy hűsítő koktélra vágyik, az is megtalálja számítását. A tőlük megszokott házias és egyben progresszív konyhát hozták el ide is. Kóstolhatunk többek között húslevest vagy kovászolt töklevest füstölt sajtos ropogóssal, a főételek közül a marha-, csirke-, sertés- és halételek kedvelői is megtalálhatják számukra a legjobbat. A főételek friss, nyári ízekkel, köretekkel kerülnek az asztalra. A vegetáriánusok is több fogás közül választhatnak. Az étkezés méltó lezárása lehet egy könnyed madártej, egy gluténmentes brownie vagy egy kókusztejes chia puding mangópürével és idénygyümölcsökkel.

Címkék