Balatonboglár egyik látványosságát nem lehet eltéveszteni, messziről úgy néz ki, mint egy óriás katonai radar vagy ufó. Mégsem olyan könnyű odatalálni, hiába van a 7-es főút fölött, a város központjában álló Várdomb tetején. 

A kilátó a hetvenes években vette fel Xantus János utazó, etnográfus, 1848-ban a somogyi nemzetőrség megszervezőjének nevét.

A Gömbkilátó egy látványos vasszerkezet, aminek az elemei mindig belógnak, bármerre nézel ki belőle, bár az összes égtáj felé nyíló kilátás kétségtelenül páratlan. A Várdomb  természetvédelmi területének pázsitja kiváló terep a piknikezésre, szomszédságában pedig nyílt egy mintegy 500 méter hosszú, 10 méteres magasságban kanyargó ösvény, ahonnan a Balatont is megcsodálhatjuk

Tipp: Ha szeretnél körülnézni a kilátónál, kattints ide!

Programok itt

Éjszakai élet

Be Massive Horizon Party x Gömbkilátó x Hello Balaton

2024. május 25., szombat 15:00

A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város talán legismertebb jelképe, látványossága a Gömbkilátó. Akit a látvány nem győzött meg, a hangulat biztosan meg fog: május 25-én egy fergeteges bulival köszönthetjük a nyarat, a Be Massive Horizon Party és Hello Balaton jóvoltából.

Címkék