Keresés EN

A balatonszárszói ház, ahol a tragikus sorsú költő, József Attila életének utolsó hónapját töltötte. A mai József Attila utcában álló épülettől csak két perc a vasútállomás, ahol a tehervonat halálra gázolta a XX. század egyik legnagyobb magyar költőjét. Az egykori Horváth-panzió ma emlékház, benne egy izgalmas kiállítással.

Poros tárgyak és bútorok helyett egy tragikus személyiség lenyomatai néznek vissza a falakról: rokonainak, szerelmeinek visszaemlékezései, pszichológiai vizsgálatainak és feljegyzéseinek részletei. A fejhallgatókból versei szólnak többféle nyelven. A két perc sétára lévő vasútállomás melletti parkban áll a költő szobra.

Tipp: Az emlékház után érdemes lesétálni a monumentális „versvonat-kreatúrához”, melynek fenyegetően magasodó felépítményéről verssorok olvashatóak ki.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A