Keresés EN

Az új, tehát a ma is látható Kisfaludy-kilátó a Balaton legmagasabb kilátója. 2011-ben épült és formatervezésileg messze túlmutat a szokványos kilátókon. Ha modern kilátókörutat csinálnánk a Balaton körül, mellé tennénk a liftes Margit-kilátót meg persze az űrállomás-szerű Gömbkilátót is, így megalkotván a Balaton környékének kilátó-szentháromságát.

A Kisfaludy a Badacsony hegy 437 méteres magassági pontjánál épült, maga a kilátó 18 méter magas. Erkélyéről a Tapolcai-medence és az azt övező hegyek látványa tárul elénk. Külön jó, hogy a kilátó szint oldalán belül egy 360°-os panorámakép segít eligazodnia hegyek és völgyek között, melyik a Gulács, melyik a Hegyestű, hol vannak a többiek. A kilátó egyébként azért lett magasabb elődjénél, mert a fák annyira a fejére nőttek, hogy már csak egyik oldalán lehetett csodálni a panorámát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A