Keresés EN

A Kistücsök a Balaton sztárétterme. A déli parton, Balatonszemes központjában, a 7-es út mellett több mint húsz éve működik Csapody Balázs étterme. A kockásabroszos vendéglőből indult Kistücsök az évek során a Balaton, sőt, Magyarország egyik legismertebb éttermévé vált, 2022 őszén pedig Bib Gourmand ajánlást kapott a Michelin-kalauztól. Mindezt úgy, hogy megőrizte a kisvendéglős közvetlenségét. Étlapján a somogyi konyha inspirálta klasszikus ételek és különlegességek is megtalálhatóak, amelyekből degusztációs menü is választható.

Csapody Balázs él-hal a munkájáért: köszönti a vendégeket, személyesen felügyeli a főzést. Ha nem az asztalokat, a piacokat vagy a helyi termelőket járja, akkor külföldi sztárséfek és konyhaművészek konyháira kéredzkedik be trükköket és inspirációt szerezni. De csapata sem névtelen a szakmában, hiszen Pohner Ádám séfhelyettes 2018-ban megnyerte a hazai Bocuse d'Or döntőjét.

Tipp: Ha szeretnél körülnézni, kattints ide!

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A