Keresés EN

Gasztró

Kőkút Kert Vendéglő

A Kékkút főutcáján található, nagy múltú ház korábban is vendéglőként üzemelt, a felújítás után pedig megnyitott a Kőkút Kert Vendéglő, amely otthonos hangulatával és rusztikus berendezésével olyan érzést kelt, mintha a nagyihoz ugrottunk volna be ebédelni. Igazi családi vállalkozás, a konyhát Edit és lánya vezetik, akik azonnal ráéreztek a hely adottságaira, a házias ízek, a helyi alapanyagok és a modern tálalás harmóniájára. A hatalmas tányérokon bőséges fogások érkeznek. A gazdag halászlé és a kis piros fazékban tálalt orjaleves mellett a csirkepaprikás és a borjú bécsi is remek. Érdemes különlegesebb fogásokat is megkóstolni, mint a kőkúti pácolt tarja grillezett kukoricacsővel és fokhagymás tejföllel, a fogasfilé kárpáti módra királyrákkal vagy a vaddisznószűz, amit tejszínes, kucsmagombás szélesmetélt-ágyon tálalnak. Itt még a rántott sajtban is van egy kis csavar, a hatalmas sajtszeletek a sümegi Panarella sajtból készülnek, mellé pedig erdeigyümölcs-mártás dukál. Az ételekhez kiváló helyi borokat is rendelhetünk. A napi desszert gyakran változik, a túrógombócot érdemes megkóstolni, a fagyi pedig a Káli-medence egyik legjobb fagyizójából, a Kő fagyi? csapatától érkezik.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A