Keresés EN

látnivalók & kultúra

Levendula Ház Látogatóközpont

Ha Matula bácsi volt Tutajos nevelőapja a Tüskevárban, akkor a Levendula Ház Tihanyban, a központtól néhány percre, a főutcával párhuzamos Major utcában, pontosan a Belső-tó partján lehetne a magyar gyerekek pót-Matula bácsija. Itt szinte mindent megtudhatunk a Balaton-felvidék élővilágáról anélkül, hogy száraz és unalmas beszámolókat olvasnánk a nagykócsag étkezési és párzási szokásairól. A gyerekek erdőt, vulkánt, mocsarat is bejárhatnak egy röpke óra alatt, amíg anya levendulás szépítőszereket vásárol, apa pedig levendulaszörpöt iszik sör helyett.

A Levendula Ház azért jöhetett létre, mert 2003-ban az EU Európa Diplomával jutalmazta a Tihanyi-félszigetet. Egy szimpla szóbeli csokinál jóval többet jelent ez a besorolás, hiszen így Tihanyt most már egy lapon említhetjük a Tengeri-Alpokkal, vagy az Angliában játszódó filmek közkedvelt helyszíneként ismert Peak District Nemzeti Parkkal.

Tipp: A Látogatóközpont környékén itt tudtok szétnézni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A