Több mint 60 éve járnak ide friss keszegért és pontyért a balatonlelleiek, a környékbeliek és az itt nyaralók. A halsütöde üzemeltetését három évre kiadták, 2021-től pedig visszavették a tulajdonosok, így újra a Balogh család irányítása alatt készülnek a sült halak, a halászlé és a grillezett halak. A Napfény Strandról is érdemes kiugrani érte, hiszen messze felülmúlja a strandos fogások bármelyikét, ráadásul az árak is korrektek. Nem véletlenül zarándokolnak ide a vásárlók a Balaton más településeiről is: a klasszikusokon – többféle halászlé, harcsapaprikás, sült halak, fogasfilé stb. – mellett harcsagyrost is készítenek. Ezenkívül olyan különlegességeket is kóstolhatunk, mint például a lazacos-tejszínes spagetti, sőt vannak gluténmentes fogások is. Aki bevállalós, megkóstolhatja a hortobágyi palacsinta és a harcsa szerelemgyerekét, a halacsinta nevű ételt.