Ha az érdekel, mitől lett Káli-medence a Káli-medence, itt biztosan lesz olyan, akitől ezt megkérdezheted. A Balaton-felvidék ikonikus találkozóhelye, galéria, étterem és szálláshely is egyben a salföldi Pajta.

Története 1984-re nyúlik vissza, amikor – a 2020 nyarán eltávozott – Török László fotográfus és felesége megvásárolták a régi parasztházat, majd végleg leköltöztek a Balaton partjára. Van két kivehető szobájuk is, de ettől még a Pajta nem egy átlagos vendégház, sokkal inkább állandó találkozóhelye a helyi művészeknek. Kellemesen eklektikus belsőterében több mint 100 fotót állítottak ki és nagyjából harminc művész kötődik munkájával a galériához.

Mindezek mellett a Pajta konyháját tekintve sem utolsó. A Káli-medencében egyre gyakoribb újító vonal és ultramodern konyhatechnológia helyett itt az egyszerű, őszinte magyaros konyhával dolgoznak, ami például bármikor nagyon finom hideg uborkalevest hoz ki magából. Kevés étellel dolgoznak, de egy tisztességes ebédre bármikor érdemes hozzájuk beülni.

Címkék