Keresés EN

Gasztró szállás

Pajta Galéria étterem és panzió

Ha az érdekel, mitől lett Káli-medence a Káli-medence, itt biztosan lesz olyan, akitől ezt megkérdezheted. A Balaton-felvidék ikonikus találkozóhelye, galéria, étterem és szálláshely is egyben a salföldi Pajta.

Története 1984-re nyúlik vissza, amikor – a 2020 nyarán eltávozott – Török László fotográfus és felesége megvásárolták a régi parasztházat, majd végleg leköltöztek a Balaton partjára. Van két kivehető szobájuk is, de ettől még a Pajta nem egy átlagos vendégház, sokkal inkább állandó találkozóhelye a helyi művészeknek. Kellemesen eklektikus belsőterében több mint 100 fotót állítottak ki és nagyjából harminc művész kötődik munkájával a galériához.

Mindezek mellett a Pajta konyháját tekintve sem utolsó. A Káli-medencében egyre gyakoribb újító vonal és ultramodern konyhatechnológia helyett itt az egyszerű, őszinte magyaros konyhával dolgoznak, ami például bármikor nagyon finom hideg uborkalevest hoz ki magából. Kevés étellel dolgoznak, de egy tisztességes ebédre bármikor érdemes hozzájuk beülni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A