A csopaki hegyoldalban álló nádfedeles ház tornáccal pont olyan, mintha egy Móricz-regényből lépett volna elő. A korábban a vendéglátásra fókuszáló csopaki St. Donat mostanra már a borkóstolásra és a termőterületek bemutatására helyezi a fókuszt. A kilátás innen sokáig emlékezetes marad: a kóstolótér teraszáról a Tihanyi-félsziget, Csopak és a Kerekedi-öböl látványa tárul elénk, körülöttünk pedig szőlőültetvények sorakoznak. A pincészet tulajdonosa a Kovács család, és a borlapon a birtok tételeit találjuk, sőt ma már évi 50 ezer palack bor készül itt, és a világ számos részére – luxushotelekbe és neves éttermekbe – szállítják a birtok külföldön is elismert, organikus borait. A Borkúria korábbi és eredeti neve a márga nevű kőzetre utal, amely a csopaki borvidék talajában is megtalálható. A név mostanra ökológiai borbirtokra változott, ugyanis itt fontos, hogy ökológiai gazdálkodást folytatnak, és csak saját szőlőt dolgoznak fel. A hatalmas, üvegablakokkal ellátott, fűthető kóstolótérben a borokat a történetükkel együtt érdemes megismerni, szép időben pedig a tágas teraszon csodálhatjuk a panorámát. A borokhoz small plate jellegű borkísérő falatkákat és tapasokat is kérhetünk. Lehetőség van vezetett, pincebejárással egybekötött borkóstolókon előre egyeztetett időpontban részt venni. Ráadásul a borterasz májustól szeptemberig havonta egyszer élő zenés jazzdélutánoknak is otthont ad.