Kocsis Bálint séf, a CSIKOS-lekvárcsalád ötletgazdája egy olyan újhullámos büfét nyitott a Wesselényi strandon, ahol egyszerű, házias, de gourmet ételekhez jutnak a vendégek, ráadásul a vegáknak, a „tudatos” vásárlóknak és a kávéőrülteknek is akad bőven választék. Az étlap természetesen nem fix és nem hosszú, de megvan rajta minden, amit az ember szívesen fogyaszt 30 fokban is: hideg levesek, saláták, burgerek, házi kolbászok alkotják a kínálat alapját. A séf saját készítésű szószokkal, csatnikkal dobja fel a fogásokat, amelyekhez friss fűszernövényeket használ. Sőt a 2023-as Év Strandétele díjat a Terasz Balatoni nyelves fantázianevet viselő étele nyerte. A büfében világosabb pörkölésű specialty kávét és díjnyertes kávékoktélt is kínálnak. A Terasz nemcsak a strandolókra alapoz, a sétányról és a strandról is megközelíthető. Az utcáról is látogatható fröccsterasz borvacsoráknak is helyet ad.
A terasz szezonálisan tart nyitva.