Keresés EN

A tihanyi Parasztgazda Házzal és Halászcéh Házzal kapcsolatban már a 1930-as években felvetődött, hogy tájházként kellene bemutatni a nagyközönségnek, de csak a 60-as években valósult meg az elképzelés. A Parasztgazda Ház szabadkéményes konyhával rendelkezik, valamint egy berendezett szobával, kamrával, nyitott fészerrel, kocsiszínnel és disznóóllal. A Halászcéh Ház pedig a Dunántúl egyetlen megmaradt halászháza, ahol a céhtagok az összejöveteleiket tartották, itt őrizték a céhládát, a céhkorsót és a céhpecsétet. A tájházakat legutóbb 2022-ben újították fel, amelyek számos közösségi és hagyományőrző eseménynek, koncerteknek, családi programoknak is helyet adnak. A Batthyány utca és a Pisky sétány között található helyszínről csodás panoráma nyílik a Balatonra, illetve megpihenhetünk a padokon és vásárolhatunk az ajándékboltban is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

új hely Gasztró

Groenk Deli

A Groenk Deli, a Velencei-tó népszerű bisztró és delikátja már ismerős lehet, most pedig Balatonfüreden, a MÓR24 helyén találjuk meg újabb egységét. A Jókai Mór utca 24. szám alatt termelői portékákat szerezhetünk be, valamint faszenes grillen készült ételeiket is megkóstolhatjuk.

új hely Gasztró

Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch

Siófok Balatonszéplak városrészébe az Egy Csipet Nápoly Pizza & Brunch vonzza a pizza és a villásreggelik rajongóit a retró hotelekről ismert part közelébe. A hely a Törekiben található étterem, az Egy Csipet Nádas „kis testvére”, ahová hosszú várakozás és az éttermi körök nélkül élvezhetünk például egy finom nápolyi pizzát.

Szállás

Hunguest Hotel Helios

A teljesen felújított, tágas szobákkal rendelkező Hunguest Helios szálloda egy öthektáros őspark szívében fekszik, itt egyszerre élvezhetjük a természet szépségét, a gyógyvíz hatásait, a kényeztető wellness-szolgáltatásokat és a gasztronómiai kínálatot is.

új hely Gasztró

Az Igazi Bisztro

A káptalantóti Liliomkert Piactól pár száz méterre található egy igazán hangulatos pékség, Az Igazi Bisztro, mely tökéletesen beleillik a káptalantóti nyugalomba.

Neked ajánlott

A